Nyhet

Siste Motvind i Oslo

Tre nye bestillingsverk og flust av go’biter under Motvindfestivalen i Oslo 15. – 17. juni. Dette blir også siste mulighet for å oppleve Motvind som byfestival, fra og med neste år er det kun i skauen det skjer.

For åttende året på rad inviterer Motvind Kulturlag til festival i Oslo. Tre kvelder med et svært interessant program som inneholder blant annet flere bestillingsverk og nye samarbeid med norske og internasjonale musikere.

– Årets program er både konsentrert og vidtfavnende. I kjent Motvind-stil er det aldri noen konserter som kræsjer, hver kveld er en dramaturgisk storform, sier musiker og arrangør Andreas Røysum. Han forteller at festivalen i år kan presentere tre bestillingsverk av norske komponister de har «digga så lenge de har holdt på»; Jan Martin Gismervik sitt Tiles, for oktett, som er årets åpningskonsert, Ina Sagstuens verk Dråper med Skadedyr samt John Andrew Wilhite sitt Bristol Silence. Hele programmet finner du her.

Det er i skauen det skjer
I fjor startet Motvind Kulturlag opp en ny festival i Middelalderskogen i Numedal, og det er denne de nå prioriterer, i tillegg til plateselskapet Motvind Records og forlagsvirksomhet, når Oslo-utgaven legges ned.
– Hvor fantastisk er det ikke å kunne presentere gjennomkuraterte program med musikken vi brenner for, i vakre skogsomgivelser? Her kan vi virkelig skape et verdig sosialt rammeverk rundt det vi presenterer. Her kan vi skape en mye mer helhetlig opplevelse for både artister, publikum og oss selv. Det er veldig inspirerende, sier Røysum, som samtidig kan avkrefte at det er med tungt hjerte de kaster inn årene i Oslo.
– Det er faktisk med et usedvanlig lett hjerte at vi kaster inn årene i Oslo. Årets utgave vil være den åttende sommerfestivalen på rad. Vi er veldig fornøyde med hva vi har bygd opp med kulturlaget, både rent kunstnerisk, men også i en bredere sosio-politisk forstand. Motvind i Oslo har vært et flaggskip, men mye har forandret seg siden vi startet i 2015. Vi har gjort det vi hadde lyst til å gjøre, og nå er det på tide med noe nytt! Det kan hende vi finner på å ta turen til hovedstaden for ymse enkeltstående arrangementer i fremtiden, men det er i skauen det skjer, avslutter Røysum.
Motvind i Middelalderskogen arrangeres 14. – 16. juli, og på programmet står blant annet Natural Information Society, Lotte Anker & Marilyn Mazur, The Source og Mette Rasmussens Trio North.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev