Nyheter

Snø, vind og hval med Oslo 14

Vokalensemblet Oslo 14 gjenoppfører Bendik Sells’ Snow, Wind & Whale i Emanuel Vigelands mausoleum lørdag 3. juni.

Verket «Snow, Wind & Whale» er en fortelling om en planet der havene har frosset og verden er livløs. Gjennom tunneler i isen renner van, og i ulike hulrom høres minnene fra den klingende verden. 

Musikken er skapt spesielt for framføring i Emanuel Vigelands mausoleum og den ekstraordinært lange etterklangen på 20 sekunder. Komposisjonen samspiller med Vigelands fresker som i dramatiske scener beskriver menneskets liv fra unnfangelse til død. 

– Jeg har hatt rommet i tankene hele veien, fortalte komponist og ensembleleder Bendik Sells til Torkjell Hovland i et intervju for ostnorskjazzsenter.no i forkant av uroppføringen i november 2021.

– Musikken og stykket er for meg et uttrykk for fantasien og utforskinga av lyd som oppstår med de visuelle bildene som blir et skapende utgangspunkt når man improviserer sammen i et klangrom – et rom der lyden får sitt eget liv og fanger den i et lydlandskap der lytteren virkelig kan få oppleve stemmen i sin unike fleksibilitet og formidlingskraft.

To framføringer lørdag 3. juni
Av bevaringshensyn til de skjøre freskene på vegger og tak i mausoleet, er det en publikumsbegrensning på maks 25 billetter per konsert. Vokalensemblet Oslo 14 gjør derfor to konserter; kl 1500 og 1630. Forhåndssalg via Ticketco. 

Velkommen til en helt spesiell musikkopplevelse i en av Oslos mest unike kunstarenaer.

Sangere:
Bendik Sells
Eline Hellerud Åsbakk
Gro-Marthe Dickson
Hedda Hammer Myhre
Karoline Ruderaas Jerve
Live Foyn Friis
Petter Hauglum
Åshild Bergill Hagen

Emanuel Vigeland Mausoleum, Grimelundsveien 8, 0775 Oslo.
Adkomst: T-bane nr 1 Frognerseteren til Slemdal stasjon, 7 min gange, eller buss nr 46 til Grimelundsveien, 5 min gange.
  

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev