Nyheter

Snø, vind og hval med Oslo 14

Vokalensemblet Oslo 14 gjenoppfører Bendik Sells’ Snow, Wind & Whale i Emanuel Vigelands mausoleum lørdag 3. juni.

Verket «Snow, Wind & Whale» er en fortelling om en planet der havene har frosset og verden er livløs. Gjennom tunneler i isen renner van, og i ulike hulrom høres minnene fra den klingende verden. 

Musikken er skapt spesielt for framføring i Emanuel Vigelands mausoleum og den ekstraordinært lange etterklangen på 20 sekunder. Komposisjonen samspiller med Vigelands fresker som i dramatiske scener beskriver menneskets liv fra unnfangelse til død. 

– Jeg har hatt rommet i tankene hele veien, fortalte komponist og ensembleleder Bendik Sells til Torkjell Hovland i et intervju for ostnorskjazzsenter.no i forkant av uroppføringen i november 2021.

– Musikken og stykket er for meg et uttrykk for fantasien og utforskinga av lyd som oppstår med de visuelle bildene som blir et skapende utgangspunkt når man improviserer sammen i et klangrom – et rom der lyden får sitt eget liv og fanger den i et lydlandskap der lytteren virkelig kan få oppleve stemmen i sin unike fleksibilitet og formidlingskraft.

To framføringer lørdag 3. juni
Av bevaringshensyn til de skjøre freskene på vegger og tak i mausoleet, er det en publikumsbegrensning på maks 25 billetter per konsert. Vokalensemblet Oslo 14 gjør derfor to konserter; kl 1500 og 1630. Forhåndssalg via Ticketco. 

Velkommen til en helt spesiell musikkopplevelse i en av Oslos mest unike kunstarenaer.

Sangere:
Bendik Sells
Eline Hellerud Åsbakk
Gro-Marthe Dickson
Hedda Hammer Myhre
Karoline Ruderaas Jerve
Live Foyn Friis
Petter Hauglum
Åshild Bergill Hagen

Emanuel Vigeland Mausoleum, Grimelundsveien 8, 0775 Oslo.
Adkomst: T-bane nr 1 Frognerseteren til Slemdal stasjon, 7 min gange, eller buss nr 46 til Grimelundsveien, 5 min gange.
  

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev