Nyhet

Nytt på Nattjazz

Fredag 26. mai åpner årets Nattjazz i Bergen. Blant høydepunktene på årets program er tre urpremiere med norske toppnavn.

Nattjazz har alltid vært en inkubator for nye musikalske prosjekter og samarbeid, og i år er intet unntak. Allerede på åpningsdagen fredag 26. mai blir det urpremiere med trioen Warriors of Water, som består av Guro Moe, Kjetil Møster og Sebastian Rochford. Søndag 28. mai kan publikum oppleve et helt nytt superband på scenen, med de internasjonale jazzstjernene Nils Petter Molvær, Arve Henriksen, Eivind Aarset og Jan Bang. Årets festival avsluttes med ny musikk fra den bergensbaserte gitaristen Thomas T. Dahl, som har fått med seg Veslemøy Narvesen, Sissel Vera Pettersen og Mats Eilertsen i kvartetten All Good News Is New.

Ny konsertarena
I år 2000 fylte Diana Krall og Sissel Kyrkjebø Kjødehallen på Verftet, og etter over 20 år åpner Nattjazz igjen dørene for nye konserter her.  Fredag 26. mai inviterer festivalen til gratis åpningskonsert i Hallen USF med Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band. Dagen etter blir det også gratiskonserter med de lokale bandene Fred Paa Jord og Hot Ninja. Søndag 28. mai er det barnas tur til å besøke den nye konsertarenaen når Christine Sandtorv & Stjernetellerbandet og Crossroads inviterer til Bajazz-konserter for både store og små festivalpublikummere. Fredag 2. juni og lørdag 3. juni tar Bergen Craft Beer Fest over Hallen USF med nasjonale og internasjonale bryggerier på ølfestivalen.

Totalt blir det rundt 60 ulike arrangementer under årets Nattjazz, inkludert filmvisninger, Griegakademiets eksamenskonserter, intime atelierkonserter, jazzjam og en lang rekke lokale, nasjonale og internasjonale jazznavn på scenen. Se hele Nattjazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev