Nyhet

Internasjonale jazzaktører samles i Bergen

Bransjeaktører fra hele verden treffes under showcase-festivalen Nutshell i Bergen denne uka. På programmet står blant annet Marthe Lea Band, Team Hegdal, Lilja og Benedicte Maurseth.

Som tidligere år inviterer Vestnorsk jazzsenter sentrale festivaler og klubber fra hele verden til Bergens-området for å høre ny, norsk jazz. Showcase-festivalen Nutshell har som formål å fremme norsk jazzeksport og bidra til å etablere nettverk, gjennom å presenterer noen av de fremste og mest aktuelle bandene i naturskjønne og spektakulære omgivelser. I år kommer det gjester fra Kina, Sør-Korea, Canada, Romania, Slovenia, Ungarn, UK, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Danmark og Finland, i tillegg til et utvalg norske delegater. Sammen besøker de naturskjønne nærområder rundt Bergen, som Hardanger og Voss, i tillegg til festivalen Nattjazz som starter torsdag.

Nutshell åpner onsdag 24. mai med Marthe Lea Band. Torsdag reiser delegatene til Voss hvor de blant annet vil få oppleve Alexander Aga Røynstrand (hardingfele), Kjetil Mulelid Trio og Lilja. I Bergen fredag presenteres Anja Lauvdal & Ola Høyer og Team Hegdal, før Nutshell avsluttes lørdag med Benedicte Maurseths Hárr.

Årets Nutshell er programmert av daglig leder i Vestnorsk jazzsenter, Nina Torske, og saksofonist og komponist Martin Myhre Olsen. Nutshell gjennomføres med øremerket støtte fra Music Norway og Bergen kommune, og fra en rekke norske ambassader/utestasjoner.

Fra forsiden

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev