Nyhet

Internasjonale jazzaktører samles i Bergen

Bransjeaktører fra hele verden treffes under showcase-festivalen Nutshell i Bergen denne uka. På programmet står blant annet Marthe Lea Band, Team Hegdal, Lilja og Benedicte Maurseth.

Som tidligere år inviterer Vestnorsk jazzsenter sentrale festivaler og klubber fra hele verden til Bergens-området for å høre ny, norsk jazz. Showcase-festivalen Nutshell har som formål å fremme norsk jazzeksport og bidra til å etablere nettverk, gjennom å presenterer noen av de fremste og mest aktuelle bandene i naturskjønne og spektakulære omgivelser. I år kommer det gjester fra Kina, Sør-Korea, Canada, Romania, Slovenia, Ungarn, UK, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Danmark og Finland, i tillegg til et utvalg norske delegater. Sammen besøker de naturskjønne nærområder rundt Bergen, som Hardanger og Voss, i tillegg til festivalen Nattjazz som starter torsdag.

Nutshell åpner onsdag 24. mai med Marthe Lea Band. Torsdag reiser delegatene til Voss hvor de blant annet vil få oppleve Alexander Aga Røynstrand (hardingfele), Kjetil Mulelid Trio og Lilja. I Bergen fredag presenteres Anja Lauvdal & Ola Høyer og Team Hegdal, før Nutshell avsluttes lørdag med Benedicte Maurseths Hárr.

Årets Nutshell er programmert av daglig leder i Vestnorsk jazzsenter, Nina Torske, og saksofonist og komponist Martin Myhre Olsen. Nutshell gjennomføres med øremerket støtte fra Music Norway og Bergen kommune, og fra en rekke norske ambassader/utestasjoner.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Alle aspekter ved Aksel Røed

Aksel Røed finner den bergenske tonen, Karisma Records feirer 20 år og forteller om plateselskapet Is it Jazz? mens Janne Eraker steppdanser over sjangerstrekene.

Nyhet

Ungjazzhelg i hovudstaden

Akerhus og Oslo ungdomsjazzorkester, Ungdommens improorkester og Ung vokal spelar på Musikkfest Oslo laurdag 3. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev