Nyhet

Internasjonale jazzaktører samles i Bergen

Bransjeaktører fra hele verden treffes under showcase-festivalen Nutshell i Bergen denne uka. På programmet står blant annet Marthe Lea Band, Team Hegdal, Lilja og Benedicte Maurseth.

Som tidligere år inviterer Vestnorsk jazzsenter sentrale festivaler og klubber fra hele verden til Bergens-området for å høre ny, norsk jazz. Showcase-festivalen Nutshell har som formål å fremme norsk jazzeksport og bidra til å etablere nettverk, gjennom å presenterer noen av de fremste og mest aktuelle bandene i naturskjønne og spektakulære omgivelser. I år kommer det gjester fra Kina, Sør-Korea, Canada, Romania, Slovenia, Ungarn, UK, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Danmark og Finland, i tillegg til et utvalg norske delegater. Sammen besøker de naturskjønne nærområder rundt Bergen, som Hardanger og Voss, i tillegg til festivalen Nattjazz som starter torsdag.

Nutshell åpner onsdag 24. mai med Marthe Lea Band. Torsdag reiser delegatene til Voss hvor de blant annet vil få oppleve Alexander Aga Røynstrand (hardingfele), Kjetil Mulelid Trio og Lilja. I Bergen fredag presenteres Anja Lauvdal & Ola Høyer og Team Hegdal, før Nutshell avsluttes lørdag med Benedicte Maurseths Hárr.

Årets Nutshell er programmert av daglig leder i Vestnorsk jazzsenter, Nina Torske, og saksofonist og komponist Martin Myhre Olsen. Nutshell gjennomføres med øremerket støtte fra Music Norway og Bergen kommune, og fra en rekke norske ambassader/utestasjoner.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev