Nyhet

Petter Dalane er NTNU Ambassadør 2023

Jazzpianist og orkesterleder Petter Dalane fikk utdelt hederstittelen NTNU Ambassadør onsdag 10. mai kl 17:00, på Dokkhuset scene. Ambassadør ordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival. Prisen utdeles en artist eller et band til å være ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Tidligere ambassadører er blant andre Hakon Mjåset Johansen, Ola Kvernberg Trio og Maria Kannegaard.

– Jeg ser jo av listen av NTNU Ambassadører at jeg er i svært godt selskap og det er hyggelig og overraskende å få være en del av dette! Prispengene kommer svært godt med og vil gjøre det mulig for meg å få gjennomført prosjekter jeg lenge har hatt planer om, forteller Petter Dalane.

Petter Dalane er utdannet i utøvende musikk samt musikkvitenskap ved NTNU hvor han også har blitt er lærer. I Trondheims jazzmiljø er han en aktiv pådriver og har skapt sin egen konsertserie, Petters jazzjam, som utføres for 50. gang i august. Petter Dalane er med i flere prosjekter, deriblant Petter Dalane Trio, men det som har tatt opp mesteparten av tiden hans siden 2018 har vært Cosmic Swing Orchestra.


Petter Dalane på Petters Jazzjam. Foto: Thor Egil Leirtrø.

– Jazzmiljøet her er stort nok til at det alltid er mulig å stifte nye musikalske bekjentskap, men lite nok til at alle kjenner alle, på tvers av alder og subgenre. Kombinasjonen av en rekke fastboende musikere på internasjonalt nivå og et jevnt tilsig av unge, entusiastiske studenter til «Jazzlinja» ved Institutt for musikk ved NTNU, gjør dette til et miljø det er morsomt og stimulerende å være en del av. I likhet med god musikk, preges jazzmiljøet i Trondheim mer av samarbeid, enn av konkurranse.
Dette gjelder ikke bare musikere imellom, men også mellom Jazzlinja, Jazzfest, Trondheim Jazzforum og Midtnorsk Jazzsenter, en kommune som er god på å støtte kultur og mellom spillesteder som Dokkhuset, Lokal Bar og Antikvariatet, fortsetter Petter Dalane.

Jury:
Hildegunn Øiseth
Sissel Vera Pettersen
Ernst Wiggo Sandbakk
Karl Asmund Rognøy Olsson

Fra forsiden

Maria Kannegaard Trio – Victoria, Nasjonal Jazzscene – 21. september 2023

Mesterlig og menneskelig

På en torsdag kveld er denne trioen en ren gave til musikken.

Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. - DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev