Nyhet

Vossa Jazz feirer 50 år

Vossa Jazz har satt sammen et mangefasettert program til feiringen av 50 år som festival, blant annet presenterer festivalen fire nye bestillingsverk. – God kok på Voss, forteller festivalsjef Trude Storheim, kun dager før jubileumsfestivalen braker løs.

I en travel tid med forberedelser til festival, tar allikevel festivalsjefen seg tid til å fortelle om programmet, utfordringer og spenning rundt jubileet.
– Palmehelga skal atter syda av spanande musikk på 20 scener der 240 profesjonelle musikarar, 20 studenter og over 200 amatørar, born og unge møtast i eit vakkert samspel, forteller Trude Storheim.

Programmet består blant annet av den gedigne enheten Large Unit EthioBrazz, Ane Brun, Bushman’s Revenge, The Source of Voss og The End.


Large Unit EthioBraz spiller fredag 31. mars kl 22. Foto: Ola B. Steinsvik.

– Variert program og som alltid høg kvalitet frå topp kunstnarar frå inn- og utland. Når me seier nysatsing, så tullar me ikkje – i år har me bestilt fire verk, inkludert sjølvaste Tingingsverket med Oddrun Lilja og ny musikk frå Stein Urheim og Mari Kvien Brunvoll med Moskus, og så får Badnajazz to nye musikalske førestillingar, ei frå Sigrid Moldestad og ei frå Tora Augestad – desse er bestilt i samarbeid med Førdefestivalen og Falturiltu (Moldestad) og Senja Barnefestival (Augestad), sier Storheim.


Fra venstre: Mari Kvien-Brunvoll, Stein Urheim og Moskus (Fredrik Luhr Dietrichson, Hans Hulbækmo og Anja Lauvdal) spiller 31. mars kl 21. Foto: presse.

I forkant av festivalen forteller hun om status og forventninger: – God kok på Voss! Aldri hatt så høgt førehandssal på billettar. Festivalpassa blei utselt i rekordfart, allereie før januar var omme, til fortviling for enkelte som hadde sove i timen. No skal det vera betre plass likevel, for me gjenopnar storstova, Idrettshallen, for arrangement, mellom anna gjenhøyr og gjensyn med Sagn, som blir opningskonserten. Arild Andersen sitt verk frå 1990 er ein av mine store konsertopplevingar. Det same gjeld Khmer, eller Labyrinter som det heitte då det blei urframført i 1996. Å få desse tilbake på storscena er eg neppe åleine om å sjå enormt fram til.


Trude Storheim kaster blomster under fjorårets festival. Foto: Runhild Heggem.

I tillegg til det spennende artistprogrammet er det også et rikt kulturprogram. Fotoutstilling av Magne J. Kalstad, Jubileumsutstilling av Vossa Jazz sin historie, Kulturvandring, kulturkonferanse, utstilling av årets festivalkunstner Ingrid Haukelidsæter og mer.

Samtidig som det gledes til årets jubileumsfestival forteller Storheim at det har vært utfordringer opp igjennom årene:  – I starten var det å få økonomien på fote, så var det fleire år med fryd og gaman før den hersens pandemien tok oss. Det er nesten ikkje råd å førebu seg på slikt, men om ikkje anna er det tydeleg at folk har sakna Vossa Jazz, både publikum og frivillige, som no kjem tilbake. Det skal bli ei forløysande 50-årsfeiring, sier Storheim.

Se hele Vossa Jazz-programmet her

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev