Nyhet

Svensk jazz på turné i Nord-Norge

Den svenske jazzvokalisten Amanda Ginsburg slipper ny musikk og drar på en lang skandinavisk turné som inkluderer seks konserter i Nord-Norge. Bandet spiller i Vadsø, Hammerfest, Tromsø, Bodø, Mo i Rana og på Hemnesberget.

Den svenske jazzvokalisten Amanda Ginsburg tar med seg sin kvartett når hun besøker Nord-Norge for seks konserter denne uka. Musikken er hennes egen, men landskapet er kjent, og beskrives av arrangøren som klassisk jazz med moderne snert.

I hjemlandet er hun en skatt som både synger på «Skansen» og små jazzklubber. Ginsburg vant den svenske Spellemann, Grammisprisen, for både sitt debutalbum «Jag har funderat på en sak» i 2018, og for oppfølgeren «I det lilla händer det mesta» i 2020. Musikken hennes ligger godt forankret i svensk jazztradisjon, og fortsetter i fotsporene som Monica Zetterlund trådte opp på 60-tallet og som eksempelvis Lisa Ekdahl og Bo Kaspers Orkester fornyet interessen for på 90-tallet, der jazz, folkemusikk, vise og pop-elementer smeltes sammen.

På sin turné i Nord-Norge reiser hun med sin kvartett bestående av Filip Ekestubbe (piano), Anders Fjelsted (kontrabass) og Snorre Kirk (trommer).

Tirsdag 14. mars kl. 20:00 – Kooperativet Kulturscene, Vadsø Jazzklubb
Onsdag 15. mars kl. 20:00 – Arktisk kultursenter, Hammerfest
Torsdag 16. mars kl. 20:00 – Storgata Camping, Tromsø Jazzklubb
Fredag 17. mars kl. 21:00 – Sinus, Bodø, Ad Lib Jazzklubb
Lørdag 18. mars kl. 19:00 – Bakeribyggfestivalen, Mo i Rana, 4/4 Forum for Takt og Tone
Søndag 19. mars kl. 20:00 – Jernvaren, Hemnesberget, Hemnesjazz

Turnéen er produsert av Nordnorsk jazzsenter

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev