Nyhet

Ungjazzfest på Cosmopolite

Det spørs om taket holder når søtti unge musikere i fem ungjazzorkestre koker det opp til ungjazzfest på Cosmopolite Scene i Oslo søndag 26. mars.

For det koker virkelig i ung, norsk jazz for tida. Stadig popper forbløffende talenter og fryktløse ungjazzorkestre opp både her og der ingen skulle tru.

– Over mange år har antallet unge musikere i jazzopplæring og ungdomsstorband økt i takt med at samspilltilbudet har vokst. Til sammen gir kulturskoler, musikklinjer på videregående og regionale jazzsentre et mangfoldig opplæringstilsbud som resulterer i at stadig flere unge musikere får mulighet til å jobbe med jazzimprovisasjon i store og små band. En mengde ungjazzorkestre spiller på flere festivaler og klubbscener i løpet av et år, men det er ikke så ofte at de spiller samme dag på samme sted. Derfor er det på tide å lage en egen konsert hvor ungdommene får møte hverandre, høre hverandres band, kanskje også jammet litt sammen, og ikke minst møte et stort publikum, forteller Kari Grete Jacobsen, daglig leder for Østnorsk jazzsenter.

Siste søndag i mars arrangerer Østnorsk jazzsenter ungjazzfest i musikkstorstua Cosmopolite på Torshov i Oslo. Over fjellet kommer Bergen ungdomsstorband med seksten musikere, og fra Østlandet stiller mer en femti ungjazzere fra fire orkestre; Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, Buskerud ungdomsjazzorkester, Ungdommens improorkester og Ung vokal. Hvert band får femten – tjue minutters spilletid, og billettene kommer med garanti for både swingfot og improknirk og alt derimellom.

UNGJAZZFEST
Cosmopolite, søndag 26. mars.
Dørene åpner kl 14. Konsertstart kl 15.
Bill: 100 / gratis u. 25
Arrangør: Østnorsk jazzsenter

Ungjazzfesten er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Drammens tidende, Norsk jazzforum/Frifond og Oslo kommune.

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev