Nyhet

Årets Spellemann-nominasjoner

Trondheim Jazzorkester & GURLS, Wako, Master Oogway with Henriette Eilertsen og Moskus er Spellemann-nominerte i jazzkategorien for sine 2022-utgivelser. Både Anja Lauvdal og Daniel Herskedal er nominerte i to kategorier.

Spellemann offentliggjorde i dag 107 nominerte fordelt på 26 kategorier. Blant disse finner vi en rekke musiker og komponister i jazz og omegn. Anja Lauvdal og Daniel Herskedal er begge nominerte i to kategorier. Sistnevnte er nominert som Årets internasjonale suksess og i kategorien Alternativ Pop/Rock for albumet «Out Of The Fog» med Emilie Nicolas. Anja Lauvdal er nominert i Åpen klasse for «From a Story Now Lost» og i jazzkategorien med Moskus sin utgivelse «Papirfuglen». De øvrige i jazzkategorien er Master Oogway with Henriette Eilertsen «Happy Village», Trondheim Jazzorkester & GURLS «Oui» og Wako «Ut av det nye».

Fieh er nominert i Rnb/Soul med «In the Sun in the Rain», og han gaidens «you called me your erika» er nominert som årets elektronikautgivelse. Jon Balke Siwan «Hafla» er nominert i Åpen klasse, og både Eirik Hegdal og Inger Hannisdal er nominerte til TONOs komponistpris.

I år kan Spellemann feire 50 år som musikkprisutdeling. Årets show arrangeres lørdag 15. april på H3 Arena på Fornebu og TV-sendes på NRK1.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev