Nyhet

Tre nye slipp fra KongsbergJazz

Saksofonist Dave Murray i samspill med Paal Nilssen-Love og Ingebrigt Håker Flaten, far og datter Eberson samt Frøkedal & Familien er klare for Kongsberg Jazzfestival i juli.

På Kongsberg Jazzfestivals åpningsdag 5. juli kan publikum høre saksofongiganten David Murray i samspill med trommeslager Paal Nilssen-Love og bassist Ingebrigt Håker Flaten. Det er to norske musikere i den internasjonale elitedivisjonen som på Energimølla møter en av jazzens store saksofonister gjennom flere tiår.
– For første gang siden 2019 spiller trioen sammen igjen, med nytt materiale skrevet av alle tre bandmedlemmene. Jeg kan love at vi har høye forventninger til dette, sier festivalsjef Ragnhild Menes i en pressemelding.

Far og datter Eberson
Jon Eberson har vært en helt sentral musiker i norsk jazz og jazznær musikk i snart 50 år. Han ledet det legendariske Jazzpunkensemblet, han spilte med Radka Toneff og gjorde stor suksess med sitt band Jon Eberson Group. I senere år har han samarbeidet med sin datter Marte Eberson, med bakgrunn fra blant annet bandet Highasakite, Löv og samarbeid med Hedvig Mollestad, og sammen har far og datter gitt ut to kritikerroste plater under navnet Eberson. I bandet finner vi også to etablerte jazzmusikere fra Kongsberg, Morten Qvenild på tangenter og Axel Skalstad på trommer.


Jon og Marte Eberson. Foto: presse

Frøkedal & Familien er også bekreftet til årets festival. Bandet har fått varm omtale i The New Yorker og The Sunday Times, har spilt live på BBC Radio 6 og mottatt to Spellemann-nominasjoner. De har også fått snuse på arenaformatet, som oppvarming for A-ha og Madrugada i Oslo Spektrum. Nylig turnerte de i England som special guests for skotske Teenage Fanclub.

– Billettene til alle konsertene ligger ute for salg, i tillegg til festivalpass og dagspass. Vi har fortsatt mange navn som gjenstår å bli sluppet, avslutter festivalsjef Ragnhild Menes.

Mer om Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev