Nyhet

Nytt fra Moldejazz

Den ferske Grammy-vinneren Samara Joy er klar for sin første norgeskonsert under Moldejazz i sommer. Hedvig Mollestad tar med seg Cortex på én av sine AiR-konserter, og Snarky Puppy, Dave Holland New Quartet, Noriaki og Astrid S er også Moldejazz-klare.

Det fremstår som et lite «scoop» når Moldejazz kan offentliggjøre det nye stjerneskuddet Samara Joys aller første Norgeskonsert bare tre dager etter at hun mottok to Grammy-priser for «Best New Artist» og «Best Jazz Vocal Album», skriver festivalen i en pressemelding i dag. Også ferske Grammy-vinnende Snarky Puppy er tilbake på festivalen ni år etter sin Moldejazz-debut. Tidligere residerende artist Dave Holland kommer tilbake til festivalen med en helt ny kvartett, årets residerende musiker Hedvig Mollestad vil gjøre et konsert-samarbeid med Cortex og det blir en litterær jazzklubb med Noriaki på avslutningslørdagen. I tillegg til dette vil Astrid S bli hovedartisten på Romsdalsmuseets utescene torsdag 20. juli.

Norgesdebut
Tross sin unge alder har vokalisten Samara Joy allerede rukket å samarbeide med en rekke profilerte musikere, turnert mye, og vunnet flere konkurranser, blant annet Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition. Nylig mottok hun to Grammy-priser for «Best New Artist» og «Best Jazz Vocal Album». Samara Joy har vært et hett navn i i USA en stund, og under årets Moldejazz gjør hun sin aller første norgeskonsert.

Hedvig Mollestad med Cortex
Siden 2007 har Cortex som en gjentagende årlig syklon herjet store og små steder i både Norge og Europa med høyoktane og rufsete vals mellom postbop, frijazz og modale frekkheter, skriver Moldejazz. Etter at Cortex spilte på Blow Out-festivalen i Oslo i 2022 og Hedvig Mollestad opptrådte som gjest, var veien kort for å foreslå et samarbeid på festivalen.
– Vi gleder oss til å få oppleve en annen side av Mollestad i selskap med den dypt rotfesta «bopcore»-gjengen i Cortex, sier kunstnerisk leder, Hans-Olav Solli i en pressemelding. Dette blir én av mange konserter Hedvig Mollestad skal gjøre som festivalens Artis in Residence. Andre tidligere offentliggjorte Mollestad-konserter er Weejuns feat Trevor Dunn samt Hedvig Mollestad Trio med gjester.

Mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev