Nyhet

Polarjazz feirer 25 år

Verdens nordligste jazzfestival skjer 2.- 5. februar i Longyearbyen og Ny-Ålesund på Svalbard. Silje Nergaard & Espen Berg, Bugge Wesseltoft, Bendik Hofseth og Sidiki Camara er blant artistene du kan høre under årets festival.

– Vi feirer 25-årsjubileum i år og publikum her i Longyearbyen har vist sin besøkelsestid og kjøpt billetter i god tid. Noe som gleder oss som festivalarrangør. Mer enn halvparten av konsertene er utsolgte og festivalpassene ble revet unna straks de ble lagt ut i desember, forteller Marit Figenschau i Polarjazz.

Polarjazz starter torsdag 2. februar med «Vorspiel» på Kulturhuset, og fra fredag 3. februar blir det fullt konsertprogram. Maj7kameratene starter på Svalbard Bryggeri kl 16, så blir det Bugge Wesseltoft i Svalbard kirke, før Gisle Børge Styves Orkester og Thomas Dybdahl følger opp på Kulturhuset. Tora avslutter kvelden på Huset.


Bugge Wesseltoft & Bertine Zetlitz spiller konsert på Kulturhuset 5. feburar. Foto: Agnete Brun.

Lørdag blir det blant annet jazzlunsj med Bendik Hofseth og Sidiki Camara. Senere samme kveld spiller Silje Nergaard & Espen Berg en nær og intim konsert på Longyearbyen Kulturhus. Bugge Wesseltoft og Bertine Zetlitz avslutter festivalen søndag 5. februar der duoen dukker inn i Zetlitz’ skattekiste av låter.

Sjekk ut hjemmesiden til Polarjazz her for mer info

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev