Nyhet

På Bergensbanens høyeste topp blåser det også jazz

Trøen/Arnesen Quartet åpner Finsejazz med bestillingsverket «New Paintings of Jazz» 27. januar. Og etter en helg med jazz, kanskje også et skiseilekurs, kan du dra videre vestover. Da rekker du åpningskonserten på vårprogrammet til Bergen Jazzforum, med Eberson 3. februar på Sardinen USF.

I samarbeid med Finse 1222 arrangerer Bergen Jazzforum Norges høyestliggende jazzfestival, Finsejazz. Dette blir den 26. i rekken, og festivalen går av stabelen fra 27. januar til og med 29. januar. I tillegg til Trøen/Arnesen Quartet, kan du høre Gammalgrass og Siril Malmedal Hauge & Kjetil Mulelid 28. januar.

– Endelig har vi igjen gleden av å kunne invitere både musikere og publikum tilbake til Finsejazz. Det er noe helt eget med å ta festivaltoget til Finse og isolere seg på høyfjellet for en helg med musikk og fantastiske naturopplevelser, sier Roger Lygre Solvang, daglig leder i Bergen Jazzforum.
Hotellet er fullbooket, men det er mulig for publikummere som bor andre steder på Finse å kjøpe festivalpass.


Siril Malmedal Hauge og Kjetil Mulelid spiller 28. januar. Foto: Eirik Havnes.

Like etter Finsejazz er det klart for åpning av vårprogrammet til Bergen Jazzforum. Familiære, internasjonale og nasjonale artister kommer for spille. Det blir konserter på USF Verftet og Landmark. Første konsert er med far og datter Eberson som har med seg Even Ormestad, Øystein Skar og Axel Skalstad.


Marte og Jon Eberson åpner programmet på Bergen Jazzforum 3. februar. Foto: presse.

– Etter en vellykket 50-årsmarkering i 2022 starter Bergen Jazzforum sitt 51. år med et variert og innholdsrikt program med noen av de mest spennende navnene på jazzscenen i dag. I tillegg blir det tid til å feire våre gode venner på USF Verftet, som fyller 30 år i februar, forteller Lygre Solvang.
Det nye prosjektet til Trond Kallevåg, Amerikabåten, kan du høre på USF Verftet 24. februar. Internasjonale artister som Bill Frisell & Thomas Morgan samt Aki Takase Japanic får du også sett på samme scene, hhv. 19. april og 10. mars. Sjekk ut hele programmet til Bergen jazzforum her.


Amerikabåten på USF Verftet 24. februar. Foto: Presse.

 

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev