Nyheter

Red Kite på Sørnorsk jazzsenter-turné

Sju klubber i sørnorskregionen får besøk av Red Kite når de legger ut på turné fra 1. februar.

Når Red Kite skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Flekkefjord Jazzklubb, Skiensjazzdraget, Urijazz i Tønsberg, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Bø jazzklubb og Mandal Jazzklubb besøk.

Gitarist Even Heltre Hermansen, bassist Trond Frønes og trommeslager Torstein Lofthus begynte i 2013 å lefle med tanken på et nytt bandprosjekt. I 2014 ble Bernt André Moen med på tangenter, og Red Kite var født. Medlemmene er blant annet kjent fra band som Shining, Elephant9, Bushmans Revenge og Grand General.

I 2019 kom bandets selvtitulerte debut-plate ut på Rare Noise Records til overstrømmende kritikker både nasjonalt og internasjonalt. I november 2021 kom plate nr. 2; Apophenian Bliss som også høstet strålende kritikker, blant annet i engelske Prog Magazine der disse to sitatene er hentet fra: «Given their pedigree, it comes as no surprise to report that Apophenian Bliss, their second album, is a rumbling monolith of jazz-referencing avant-prog. The forbidding black mountain and the gloaming crimson sun at its sleeve art a perfect analogue for the music within»“Imagine a wrestling match between a metal band in the red corner and a psych-rock band in the blue corner with electric-era Miles Davis as a referee”.

Jazzwise Magazine formulerte det på denne måten i sin anmeldelse av platen: «Explosive yet immersive, it’s like a dream of the 1970s Hendrix-Miles summit that never was – with interjections from later Brum, Oz and Norwegian Metal and inevitably held in Oslo´s new capital of headbanging, mind-expanding jazz.»

Red Kite har utviklet et musikalsk uttrykk som enkelte har beskrevet som “deilig skittent”; ganske dekkende for et band som kombinerer psykedelia og tunge riff med et tett og fett lydbilde det vokser hår på. Men det er likevel mye mer. Jazzreferansene sitter løst, og ordspillene i Even Helte Hermansens låttitler likeså. Musikken er inspirert av 60- og 70-tallets frijazz, rock, jazzrock, prog og psykedelia, men tatt inn i vår tid og mikset til et helt eget brygg uten for sterke referanser i noen retning. Musikken har improvisasjon som et sentralt element, men med sterke og tydelige låter, catchy riff og fine melodier.

Turnérute:
Flekkefjord Jazzklubb onsdag 01.02., Skiensjazzdraget torsdag 02.02., Urijazz i Tønsberg tirsdag 07.02., Kristiansand Jazzvesen onsdag 08.02., Arendal jazzklubb torsdag 09.02., Bø Jazzklubb fredag 10.02., Mandal Jazzklubb lørdag 11.02.

Fra forsiden

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev