Nyhet

70 år etter Django fortsetter stringswing-arven

Musikere fra hele Europa kommer til Cosmopolite i Oslo under den 42. Djangofestivalen 26. – 28. januar, med musikk inspirert av Django Reinhardt.

Yngre publikummere og musikere dukker stadig opp på Djangofestivalen. En representant er Ola Erlien, han ble med i Hot Club de Norvège allerede som 19-åring. Fredag 27. januar får du se han rase gjennom gitarstrengene.

Limberger regnes som en av de største i Djangomusikken og er spesielt kjent for videreutviklingen av folkemusikken fra Kalotaszeg, Transylvania. Hans nye kvartett lanseres under årets festival 26. januar. Tcha Limberger med nylansert kvartett. Foto: Presse.

Det blir latinske melodier og tolkninger av velkjente klassikere innen sjangeren fra Joscho Stephan, som kommer til Norge for første gang med sin trio. Samme kveld 28. januar spiller slektningen til Django, Steven Reinhardt Kvartett.


Joscho Stephan Trio. Foto: Manfred Pollert.

Mer info om programmet for 26., 27. og 28. januar.

Gled dere til kvalitet og høyt tempo under Djangofestivalen.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Guro Kvåle

Guro Kvåle er en trombonist med mange jern i ilden. Hun spiller blant annet med Private Property!, HELLO WORLD!, SUPERSPREDER og Herman Hestbek Ensemble. - Jeg ville bli rockestjerne, så da begynte jeg i skolekorps, forteller Guro Kvåle.

Now's the time

NTT: La det swinge

Swing’it sikter mot Eurovisiontoppen med 20-tallsnostalgi og electroswing, Miriam Kibakaya singeldebuterer, Torstein Lofthus snakker om Kiss og brus og spiller sammen med Red Kite og Gisle Røen Johansen og vi hører på Tom Verlaine, opera og Kongle Trio.

Meld deg på vårt nyhetsbrev