Nyhet

70 år etter Django fortsetter stringswing-arven

Musikere fra hele Europa kommer til Cosmopolite i Oslo under den 42. Djangofestivalen 26. – 28. januar, med musikk inspirert av Django Reinhardt.

Yngre publikummere og musikere dukker stadig opp på Djangofestivalen. En representant er Ola Erlien, han ble med i Hot Club de Norvège allerede som 19-åring. Fredag 27. januar får du se han rase gjennom gitarstrengene.

Limberger regnes som en av de største i Djangomusikken og er spesielt kjent for videreutviklingen av folkemusikken fra Kalotaszeg, Transylvania. Hans nye kvartett lanseres under årets festival 26. januar. Tcha Limberger med nylansert kvartett. Foto: Presse.

Det blir latinske melodier og tolkninger av velkjente klassikere innen sjangeren fra Joscho Stephan, som kommer til Norge for første gang med sin trio. Samme kveld 28. januar spiller slektningen til Django, Steven Reinhardt Kvartett.


Joscho Stephan Trio. Foto: Manfred Pollert.

Mer info om programmet for 26., 27. og 28. januar.

Gled dere til kvalitet og høyt tempo under Djangofestivalen.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz 2024 - dag 2

Jacob Colliers første møte med Molde blandakor

FESTIVAL: Det britiske unikumet Jacob Collier er seg selv lik foran et ekstatisk og fullstappet Bjørnsonhus, Bill Frisell Trio og Immanuel Wilkins lister seg inn og ut av øyeblikket, og det åndelige i jazzen dyrkes av Jimetta Rose & The Voices of Creation og Irreversible Entanglements.

Meld deg på vårt nyhetsbrev