Nyhet

En energimølle med jazz til evidens

Jazz Evidence er ute med nytt program for vinteren/våren 2023. Her representeres både yngre og eldre, lokalt og nasjonalt, med musikalsk variasjon på Energimølla i Kongsberg.

Første konserten 18. januar er med Vetle Aakre Laupsa sin sekstett Laupsa Lokomotiv.  Saksofonisten Joscha Ernst og vokolisten/trombonisten Reidun Ottersen er fra Kongsberg. Trioen 1624 med «Krokofantene» Tom Hasslan og Axel Skalstad samt tangenttryller Håvard Aufles er også fra Kongsberg, og spiller konsert 15. februar.


Trioen 1624 spiller 15. februar. Foto: Tore Sætre/Wikimedia Commons (venstre og høyre bilde), og presse (midterste bilde).

– Jazz Evidence er fornøyd med å kunne presentere det helt eventyrlige bandet til Øyvind Skarbø, Skarbø Skulekorps. Makan til «korpsmusikk» har ingen noensinne hørt, sier bookingansvarlig Tor Dalaker Lund. Skulekorpset spiller 19. april.

Det blir Jazzkaféer på dagtid noen lørdager. Her presenteres stort sett lokale musikere.
-Det blir spesielt interessant å følge debuten til trommer/gitar-duoen Woodnote. To syttenåringer som tydelig viser at kulturskolene er svært viktige for å få fram nye talenter. Sier Tor Dalaker Lund. Woodnote spiller konsert 11. mars.


Trøen/Arnesen Kvartett spiller 22. mars. Foto: Tore Sætre/Wikimedia Commons. 

Sesongen avsluttes 4. mai med den tradisjonelle Kongsbergkvelden. Da spiller Kongsberg Storband pluss mottakeren av Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris i 2022. Da var det trommis Sigurd Drogset Hemmingsen som fikk prisen.

Sjekk ut hele programmet her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: La det swinge

Swing’it sikter mot Eurovisiontoppen med 20-tallsnostalgi og electroswing, Miriam Kibakaya singeldebuterer, Torstein Lofthus snakker om Kiss og brus og spiller sammen med Red Kite og Gisle Røen Johansen og vi hører på Tom Verlaine, opera og Kongle Trio.

Nyhet

Polarjazz feirer 25 år

Verdens nordligste jazzfestival skjer 2.- 5. februar i Longyearbyen og Ny-Ålesund på Svalbard. Silje Nergaard & Espen Berg, Bugge Wesseltoft, Bendik Hofseth og Sidiki Camara er blant artistene du kan høre under årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev