Nyhet

Jazz i romjula

Om du ikke har fått svingt deg nok i løpet av adventstida, savner å blåse i hornet eller ønsker å høre noe improvisert eller arrangert, så er det igjen duket for den tradisjonsrike romjulsjazzen.

Dersom du ønsker å få spilt selv også, så finnes det flere som arrangerer jammer. Dersom du bare vil lytte, er det mange muligheter både på jam eller andre julekonserter. Her gir vi deg oversikt over noe av det som skjer gjennom jula.

2. juledag
Jammen begynner i Oslo 26. desember på Herr Nilsen med julespesial, eller du kan møte Tom Hasslans Julejamvenner på Energimølla i Kongsberg. Samme dag fremfører Finnseths Superorkester julemusikk sammen med solister, og er også husband på julejammen senere på kvelden, hos Sortland jazz- og viseklubb. Horten Jazzklubb arrangerer sin 41. julejazz og presenterer i år The Real Thing og Lars Erik Gudims Orkester med Beady Belle og Leif Anders Wentzel på Thon Hotell Horten 26. desember.

3. juledag
Ta med deg danseskoene til Jernvaren når det blir Heimkommarfæst 27. desember på Hemnesjazz. Eller ta turen til Amtmandens da det blir fire konserter med gammelt og nytt arrangert av Tromsø Jazzklubb: Redneck Jazz Trio, Sigurd Skogdal Christmas Experience, Anne Nymo Trulsen og Terje Storvig samt Karoline Stensland Julesoul. Deretter blir det åpen jam.


Helene Edler Happy Jazzband. Foto: Presse.

28. desember
Tynset Jazzklubb garanterer julestemning når storbandet spiller klassiske storbandlåter samt musikalske overraskelser på Tynset Kulturhus. I Sørum lager Helene Edler Happy Jazzband dixiestemning på Festiviteten (Sørum Jazzklubb). Fra kl 18 til langt over midnatt blir det fullspekka program fra a til å på Scandic Nidelven i Trondheim. Da er det nemlig klart for den årlige julejazzen i bartebyen, og du kan høre band som «Feetwarmers», «Kibakaya/Steinkopf Duo» og flere.

29. desember
Etter to års pause kommer det til å brake løs med fire band på Teaterfabrikken i Ålesund når Jazzsirkelen arrangerer julejazz.
Vossa Jazz som fyller 50 i 2023, arrangerer selvsagt Jolajazz, som de har gjort helt siden sitt andre år som arrangør. Her får du svingt deg til «Kniv og Taffel Swingjazzorkester», bossarytmer fra «Do Lado» og masse annet.

Og det er helt sikkert mye mer enn det nevnte. Husk å sjekke ut programmet til din lokale arrangør!

God fornøyelse!

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev