Nyhet

Førjulsjazz i hele Norge

Adventstiden er i gang, og du kan høre jazzen over alt. Enten du ønsker julestemning, inspirasjon fra noe nytt eller det tradisjonelle, så er det konserter over hele Norge etter dine behov.

Her er et lite utvalg av konserter du kan høre i Norge i desember, sjekk også ut konsertkalenderen vår og programmet til dine nærmeste jazzklubber/scener. Jazzscenene tar deg godt imot. Ikke la dørstokkmila hindre deg, ut i kulda, og inn i jazzvarmen.

Bergen/Stavanger
I Bergen (Grieghallen) 15. desember og Stavanger konserthus 22. desember spiller Bugge Wesseltoft julen inn, med sin pianokonsert «It’s snowing on my piano». En konsert som fortsetter å fortrylle publikum etter mer enn 20 år. Her kan du med sikkerhet la alt gavehysteri og mørke bli dratt vekk av piano og julestemning.


Bugge Wesseltoft. Foto: Asle Karstad

Trondheim
Dersom du heller ønsker en fri jul, kan du dra på An Ayler Xmas av Mars Williams i Trondheim, på Stillverk1 7. desember eller Dokkhuset 8. desember. Eller på Nasjonal jazzscene i Oslo 14. desember. Riktignok med to forskjellige besetninger, som begge kommer til å blåse deg langt inn i jula. En sjangerfri saksofonist fra Chicago som blander frijazz med juleklassikere. Prosjektet har han holdt på med i flere år, gitt ut 5 plater, og på tross av frijazzen har det vel allerede blitt en juleklassiker.


Mars Williams. Foto: Peter Gannushkin.

Storband i Tønsberg/Arendal/Oslo
Så klart er det også en hel del storband som spiller i Norge i tillegg til flere andre mer tradisjonelle besetninger. Tønsberg Storband har utviklet seg de siste årene gjennom prosjekter med ulike komponister/vokalister og har med nye musikere i kompet. De spiller i Tønsberg bibliotek 8. desember. Du kan høre juleklassikerne spilt av Arendal Big Band på Arendal Kulturhus 17. desember.
Sandvika Storband spiller på Herr Nilsen 11. desember med vokalistene Majken Christiansen og Ingar Kristiansen. Og New Orleans-ånden bringes til live av Ytre Suløens Jass-ensemble 10. desember på Huset i Brandbu.

Tønsberg Storband. Foto: Frank Suhr

Oslo og omegn
På Nasjonal jazzscene er det fullt program, samt andre steder rundt i Oslo og omegn. Tord Gustavsen spiller julekonsert (solo) på Nesodden til inntekt for Kirkens Nødhjelp, du kan svinge deg til Hilde Louise Asbjørnsen på Kullebunden Jazz (Kolbotn), Blow Out! Med Atomic på Kafe Hærverk (Oslo) og Flukten på Cosmopolite (Oslo).

Her er en liten oversikt over konserter i Norge:
6. desember:
Atomic, Kafe Hærverk 
7. desember:
Atomic, Kafe Hærverk
Carsten Dahl Trio, Voss Jazzklubb, Gamlekinoen (Voss)
8. desember:
Tønsberg Storband, Tønsberg bibliotek
An Ayler Xmas, Dokkhuset (Trondheim)
Time is a blind guide, Nasjonal jazzscene (Oslo)
Swingin’ Christmas av Hilde Louise Asbjørnsen, Kullebunden Jazz (Kolbotn)
Tord Gustavsen (solo), Gjøfjell kirke (Nesodden)
9. desember:
POING Pøbeljul, Nasjonal jazzscene (Oslo)
11. desember:
Sandvika Storband, Herr Nilsen (Oslo)
13. desember:
Flukten, Cosmopolite (Oslo)
14. desember:
Flukten, Moss Kulturhus
Emmeluth’s Amoeba, Nesodden Jazzklubb, Flasken (Nesodden)
15. desember:
Bugge Wesseltoft, Grieghallen (Bergen)
16. desember:
England Brooks Orchestra, Ad lib Jazzklubb (Bodø)
17. desember:
Arendal Big Band, Arendal Kulturhus
18. desember:
Mona Krogstad Julekonsert, Salt (Oslo)
22. desember:
Bugge Wesseltoft, Stavanger Konserthus

Fra forsiden

Now's the time

NTT: La det swinge

Swing’it sikter mot Eurovisiontoppen med 20-tallsnostalgi og electroswing, Miriam Kibakaya singeldebuterer, Torstein Lofthus snakker om Kiss og brus og spiller sammen med Red Kite og Gisle Røen Johansen og vi hører på Tom Verlaine, opera og Kongle Trio.

Nyhet

Polarjazz feirer 25 år

Verdens nordligste jazzfestival skjer 2.- 5. februar i Longyearbyen og Ny-Ålesund på Svalbard. Silje Nergaard & Espen Berg, Bugge Wesseltoft, Bendik Hofseth og Sidiki Camara er blant artistene du kan høre under årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev