Nyheter

1 million kroner i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har fordelt 1 million kroner i musiker- og bandstipend for 2022. Saksofonist Elisabeth Lid Trøen, multiinstrumentalist Stian Carstensen og bassist Guro Skumsnes Moe er blant musikerne som mottar fordypnings- og studiestipend. Majãz, Hanna Paulsberg Concept og Maridalen er blant mottakerne av øvings- og studiestipend for band.

– Under pandemien omdisponerte vi midler og tredoblet den ordinære stipendpotten for å bistå musikermedlemmene i en vanskelig periode. Vi har valgt å opprettholde den summen også i år, forteller Roy Jahrn Holtan, fagansvarlig i Norsk jazzforum.
– Kulturfeltet, og kunstnerne spesielt, er fortsatt sterkt preget av to år med nedstenging. Stipendene vil bidra til fordypning og øving for flere. I tillegg er bandstipendene økt noe i størrelse for å møte den generelle prisøkningen, sier Jahrn Holtan.

Norsk jazzforum mottok 381 søknader om musiker- og bandstipend for 2022, og av disse har 39 musikere og 35 band fått tildelt stipender på totalt kr. 1 017 000. Musiker- og bandstipend tildeles årlig av Norsk jazzforum, og har som formål å bidra til at profesjonelle jazzmusikere får frihet til å fordype seg i sin kunst, enten via øving, reiser eller videreutdanning.

Liste over alle tildelinger her (pdf): Musiker- og bandstipend 2022 tildelingsliste

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev