Nyheter

Ayumi Tanaka Trio på Sørnorsk-turné i november

Når Ayumi Tanaka Trio skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Grenland Jazzforum, Flekkefjord Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Urijazz jazzklubb i Tønsberg og Kristiansand Jazzvesen besøk 10. – 16 november.

Pianist Ayumi Tanaka flyttet til Oslo fra Japan i 2011. I løpet av årene som har gått siden da, har hun etablert seg en av Norges mest spennende og anerkjente pianister.
Hun startet trioen med Christian Meaas Svendsen, bass og Per Oddvar Johansen, trommer i 2013. På senhøsten i fjor gav trioen ut platen Subaqueous Silence på det prestisjefylte plateselskapet ECM.

Det var interessen for musikken til norske improvisasjonsmusikere som i sin tid førte til at Ayumi Tanaka flyttet til Europa og Norge. Parallelt har hun i stadig større grad viet sine kulturelle røtter oppmerksomhet, spesielt klassisk japansk musikk. Natur og stillhet er også viktige inspirasjonskilder i musikken hennes. Alt dette har beredt grunnen for det svært personlige musikalske utrykket Ayumi Tanaka har arbeidet frem. Sammen med de dyktige og lydhøre medmusikere i trioen, presenterer hun publikum for en samling ettertenksomme musikalske fortellinger.
For å sitere fra Jan Granlies anmeldelse av Subaqueous Silence på jazznettstedet Salt Peanuts: «Det blir ikke vakrere enn dette.»

Besetning: Ayumi Tanaka – piano, Christian Meaas Svendsen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer.

Turnérute: Grenland Jazzforum torsdag 10.11., Flekkefjord Jazzklubb fredag 11.11., Mandal Jazzklubb lørdag 12.11., Arendal Jazzklubb mandag 14.11, Urijazz Tønsberg tirsdag 15.11., Kristiansand Jazzvesen onsdag 16.11.

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev