Nyhet

Festivalhelg på Lillehammer

Torsdag 20. oktober åpner saksofonist Magnus Bakken årets Dølajazz på Lillehammer. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Maridalen, Veslemøy Narvesens «We Don’t Imagine Anymore», Jan Gunnar Hoff Group og Tord Gustavsen Trio.

Dølajazz på Lillehammer byr på et godt og variert program denne langhelgen. Festivalen som har eksitert siden 1978, har et særlig fokus på lokale og regionale musikere og talentutvikling. Det blir Ungjazz-seminar, JazzIncubator, familiekonserter, jazzparade og konserter med blant andre Helge Lien Trio, Baksaas + Høyer, Per Mathisen Trio og Lillehammer Storband. På åpningskonserten stiller saksofonist Magnus Bakken med nyskrevet musikk og et band som består av Jørn Øien (keyboard), Bo Berg (bass) og Amund Kleppan (trommer).

Av unge, for unge

JazzIncubator er et arrangement av unge, for unge, og har vært en sentral del av Dølajazz siden 2003. Det er et prosjekt for unge musikere, i samarbeid med studenter ved kulturprosjektledelse og TV-skolen ved Høyskolen i innlandet, Lillehammer. Musikere under utdanning eller i etableringsfasen søker om om å få spille, og festivalen gir disse en mulighet til å knytte nye kontakter med andre musikere på tvers av landegrensene. På årets JazzIncubator-program står blant andre Hermann Hestbek Ensemble, Leah, Bjark og Anine Vårdal.

Se hele Dølajazz-programmet her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev