Nyheter

Aktiv konserthøst for jazzungdommen

Østnorsk jazzsenters ungdomsorkestre går en aktiv konserthøst i møte med konserter på festivaler og klubber over hele regionen.

– Høsten er alltid en spennende tid for våre ungdomsjazzensembler. Nye ungdommer kommer til og et nytt repertoar skal øves inn med nye medmusikere og musikalske ledere. Og ikke minst blir det spennende når den nye besetningen skal ut og spille sine første konserter, forteller daglig leder i Østnorsk jazzsenter, Kari Grete Jacobsen.

Innlandet ungdomsjazzorkester spiller på Lillestrøm storbandfestival 15. oktober og videre på Dølajazz 22. oktober og Musikk Innlandet sitt nye bransjetreff/festival Innpuls på Gjøvik 30. oktober. Ensemblet består av ca 20 ungdommer fra Innlandet og ledes av Nils Andreas Grosås Granseth og David Hveem.

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester ledes i høst av Olav Andreas Abildgaard, består av ca 20 ungdommer fra hovedstadsområdet og hadde sin konsertdebut med høstbesetningen på Popsenteret 10. oktober – der de også var vertskap for en ungdomsjazzjam. Neste konsert er allerede 14. oktober på Trikkehallen i Oslo, før de avslutter høstsesongen med felles konsert med Kråkstad jazz på Kullebunden jazz i Kolbotn 19. november.

Ung vokal består i høst av 8 unge vokalister under ledelse av Karoline Wallace og de har allerede hatt sin høstdebut med popup-konserter på Munch vgs i forbindelse med Oslo kulturnatt 16. september. Neste konsert er på Kampen jazz 20. november sammen med Ungommens improorkester.

Ungommens improorkester  er vårt nyeste tilskudd til ungjazzstammen.  Det består av ca 10 unge musikere under ledelse av Henriette Eilertsen, og er et gehørbasert ensemble med rom for mye improvisasjon.


Ungdommens improorkester, høsten 2022. Foto: Østnorsk jazzsenter

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev