Nyhet

Lokalt musikerstipend til Mathias Marstrander

Gitarist Mathias Marstrander ble under Bærum Jazzfestival sist helg tildelt årets musikerstipend fra Bærum Rotary og Bærum Kulturhus.

Stadig nye stemmer melder seg på og viser hvilket skyhøyt nivå det er på den oppvoksende jazzslekt her til lands – også vår prisvinner, skriver juryen i sin begrunnelse for tildelingen av musikerstipendet til gitarist Mathias Marstrander (28) fra Høvik. Stipendet er en kombinasjon av økonomisk støtte, markedsføring og gjennomføring av et konsertprosjekt til en verdi av kr 100 000.

— Stipendets formål er å gi unge bærumsmusikere utviklingsmuligheter, gjøre nye talenter synlig på Bærums ledende kulturarena og å videreutvikle talentsatsingen i Bærum, forteller kulturhussjef Kai Gustavsen. Han har sittet i juryen sammen med Finn Gomnæs fra Bærum Rotaryklubb og Ellen Fjærvoll Samdal, musiker og tidligere prisvinner.

Juryen skriver følgende i sin begrunnelse:
Stadig nye stemmer melder seg på og viser hvilket skyhøyt nivå det er på den oppvoksende jazzslekt her til lands – også vår prisvinner.
Årets vinner er 28 år og fra Høvik og er et «ektefødt barn» av musikkundervisningen i Bærum. Som han selv skriver i søknaden:
— Jeg har vokst opp på Høvik i Bærum. Her har jeg gjennom min oppvekst utviklet meg som musiker ved å først gå til privatundervisning i rytmisk piano og gitar på Sandvika musikkskole og Bærum kulturskole. Videre derfra gikk turen til musikklinjen på Rud videregående skole. Her utviklet jeg meg enormt mye, og det var også her mine første ordentlige band ble startet. På denne tiden jobbet jeg mye med jazzmusikk og fikk vikariere og gjestespille i storband som Prime Time Orchestra og Sandvika storband i løpet av mine år på Rud. I tillegg spilte jeg i storbandet til Asker kulturskole. Jeg og mitt band Dah Mastablastas spilte mange konserter på blant annet Musikkflekken, og vi spilte oss videre fra UKM Bærum, til fylkesmønstringen i UKM i Lillestrøm».

Etter jazzlinja på Sund Folkehøgskole gikk veien videre til høyere utdanning i jazzgitar på Griegakademiet og musikkteknologi på Norges Musikkhøgskole.
De siste årene har prisvinneren hatt base i Bergen og jobbet derfra som musiker og musikkprodusent. Her har han driftet egne band og spilt i andres prosjekter.
Nå har prisvinneren flyttet tilbake til Bærum og er klar for å etablere meg som musiker og musikkprodusent her. Og han sier selv at hans musikalske oppvekst i Bærum har vært helt uvurderlig og er en utrolig viktig bagasje å ha som musiker – fortsatt den dag i dag.
Prisvinneren er jazzgitarist og en herlig melodiker med en varm, tøff og fin tone i gitaren. Hans spill er mangfoldig og passer like godt i et popband, som i et jazzband. I tillegg medvirker han i en rekke andre musikkprosjekter i Norge og Europa med gode anmeldelser.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev