Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-pris til Bjørn Charles Dreyer

Musiker og komponist Bjørn Charles Dreyer fra Mandal ble 17. september tildelt Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2021.

Styret i Sørnorsk jazzsenter har tildelt Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2021 til Bjørn Charles Dreyer. Prisen ble utdelt lørdag 17. september i forbindelse med Mandal Jazzklubbs konsert på Sørnorsk jazzsenter-turnéen med Ellen Andrea Wang Trio.

Sørnorsk jazzsenter legger dette til grunn for tildelingen:
«Musiker Bjørn Charles Dreyer er bosatt i Mandal. Han har gjennom tre ti-år beveget seg fra å være en markant session-gitarist, bandmedlem i Eivind Aarseths soloprosjekter og plateutgivelser med duoen Boschamaz til samarbeid med eksperimentelle Xploding Plastics og utforsking av klanglige muligheter der også elektronikk er en fremtredende del av lydbildet og det musikalske uttrykket.
Bjørn Charles Dreyer er i ferd med å utvikle en helt egen stemme i det norske musikklandskapet. Hans siste utgivelse, solo-albumet Time and Mass innspilt i samarbeid med Kristiansand Symfoniorkester, ble utgitt i 2021 på plateselskapet NXN / Naxos som gir ut musikk i skjæringspunktet mellom ambient, jazz og samtidsmusikk.
Bjørn Charles Dreyer bidrar gjennom sitt musikalske virke til å tydeliggjøre den nyskapende kraften i regionens musikkmiljø på en måte som vekker oppmerksomhet også nasjonalt og internasjonalt.»

Sørnorsk jazzsenter-prisen ble opprettet i 2013. Prisen er på 15.000 kr og formålet med opprettelsen av den er to-delt:
– Den skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder og Vestfold og Telemark; musikere, ensembler, arrangører eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring, jazzaktiviteten i regionen.
– Den skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder og Vestfold og Telemark spesielt og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv generelt.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev