Nyhet

Oslos eldste jazzklubb feirer 50 år

Lørdag 17. september markerer New Orleans Workshop Jazzclub, en hjørnestein i byens jazzmiljø, 50 år, med utsolgt jubileumskonsert på Nasjonal jazzscene.

I januar 1972 arrangerte New Orleans Workshop Jazzclub sin aller første konsert. Stedet var en liten kafé i Pløensgate i Oslo, og orkesteret var Christiania Jazzband. Klubben ble stiftet med Christiania Jazzband som husorkester og første styre, og Magnolia Jazzband, som ble etablert senere samme år, sluttet seg til. I dag arrangerer klubben konserter på Herr Nilsen, Stortorvets Gjæstgiveri og i Oslo Konserthus.

New Orleans Workshop Jazzclub har siden starten for femti år siden etablert seg som en institusjon i Oslos jazzmiljø. Klubben har gitt tradjazzen et hjem og et publikum, og har gitt et enormt antall musikere spillejobber. Knapt noen jazzklubb kan måle seg med New Orleans Workshop Jazzclub imponerende aktivitet. Ildsjelene og frivilligheten har vært avgjørende for klubbens drift, så når når Oslos eldste jazzklubb i kontinuerlig drift markerer sitt 50-årsjubileum, er det en stor kulturinnsats som feires.


Christiania 12. Foto: presse

Helaftens festkonsert
Lørdag 17. september markeres jubileet med en festkonsert på Nasjonal jazzscene med høydepunkter i kø fra Christiania 12, Morten Gunnar Larsen og Majken Christiansen. Denne sammensetningen av musikere vil dekke epoken fra 1920– og 30–tallet og opp til 40- og 50–tallet. Det blir energi direkte fra Louis Armstrong og Duke Ellington, imponerende ragtime- og stride solo piano, og en av Nordens store jazzdivaer med et band bestående av Norges fremste jazzmusikere. Kveldens konferansier er trommeslageren Torstein Ellingsen, som vil binde sammen kveldens musikalske innslag og fortelle litt om klubbens historie.

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev