Nyhet

Prisvinner sesongåpner Jazz Evidence

Thomas Strønen som i sommer mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, sesongåpner Jazz Evidence på Kongsberg onsdag 7. september. Hedvig Mollestad Trio, Hegge og Trondheim Jazzorkester & Gurls er blant andre på programmet utover høsten.

Trommeslager og bandleder Thomas Strønen som i sommer ble tildelt DNB/Kongsberg Jazzfestivals musikerpris, returnerer til byen når Jazz Evidence åpner høstsesongen onsdag. Da kommer han med sitt Time Is A Blind Guide, et ensemble som ved siden av Strønen består av Ayumi Tanaka (flygel), Håkon Aase (fiolin), Leo Sander (cello) og Ole Morten Vågan (bass).

Videre utover høsten følger en rekke go’biter fra den norske jazzscenen, blant annet Live Maria Roggen & Helge Lien Duo, Hedvig Mollestad Trio, Hegge, med saksofonistene Jonas Kullhammar og Martin Myhre Olsen i spissen, samt IPA med et etterlengtet gjenhør med Atomic-trompeteren Magnus Bro.
Et høydepunkt for klubben blir 13. oktober når kulturmiljøet på Kongsberg feirer at Energimølla er 20 år. Sammen med Kongsberg Jazzfestival inviterer Jazz Evidence til konsert med Trondheim Jazzorkester & Gurls.
Jazz Evidence forteller at de ofte har vært forsiktige med å ha arrangementer i desember da det vrimler med konkurrerende konserter og andre aktiviteter, men slik blir det ikke i år. Først blir det Julejazzkafé med Kongsberg Storband, så noen dager seinere julejazzkonsert med Oreste Kindilide Kvintett før det hele kulminerer i den tradisjonelle Julejammen 2. juledag.

Se hele programmet til Jazz Evidence her.

Fra forsiden

Nyheter

Jazzintro-duell på Stavanger Jazzforum

Andre runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Stavanger Jazzforum torsdag 29. februar. Da spiller det to bandene Lightning Trio og tuvahalseband om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev