Nyheter

Ellen Andrea Wang Trio på Sørnorsk jazzsenter-turné

Når Ellen Andrea Wang Trio skal på Sørnorsk jazzsenter-turné i september, får Risør Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Skiensjazzdraget, Arendal Jazzklubb, Dølen konsertserie på Evje og Bø Jazzklubb besøk.  

Ellen Andrea Wang har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets aller mest interessante og profilerte musikere og har høstet stor anerkjennelse lang utover Norges grenser. I tillegg til sine egne prosjekter har hun samarbeidet med folk som Sting, Manu Katché og Marilyn Mazur, samt med det ypperste sjiktet av norske jazzmusikere.
Hun var Artist in Recidence på Moldejazz i 2021, et oppdrag som bare de fremste og mest interessante musikerne på jazzscenen får tilbud om.

Ellen Andrea etablerte trioen sin i 2013 og gav ut platen Diving i 2014. Hun fikk stor internasjonal oppmerksomhet rundt platen som var hennes første utgivelse i eget navn, og ble etter kort tid utropt til «One of the five best young female jazz musicians» av den britiske avisen The Guardian.

Trioens foreløpig siste plate Blank Out kom i 2017 til flotte kritikker. Musikken befinner seg et sted i grenselandet mellom jazz og rock/soul med bred appell og med Ellen Andrea Wangs klare personlige stempel som komponist, bassist og vokalist.
Med seg i trioen har hun to strålende musikere: Andreas Ulvo på tangenter er like komfortabel med analogsynthen som med sitt lyriske jazzpianospill. Erland Dahlen på trommer og perkusjon har figurert som studio- og livemusiker for kremen av norsk artister. Hans egne musikalske konsepter opererer innenfor feltet elektronika / jazz /eksperimentell musikk.
Kort oppsummert: Det er bare å glede seg til å møte musikk og musikere av topp klasse!

Besetning:
Ellen Andrea Wang – bass / vokal, Andreas Ulvo – tangenter, Erland Dahlen – trommer / perkusjon.

Turnérute:
Risør Jazzklubb fredag 16.09., Mandal Jazzklubb lørdag 17.09., Flekkefjord Jazzklubb søndag 18.09., Kristiansand Jazzvesen mandag 19.09., Skiensjazzdraget tirsdag 20.09., Arendal Jazzklubb onsdag 21.09., Dølen Konsertserie torsdag 22.09., Bø Jazzklubb fredag 23.09.

 

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev