Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2022

Totalt 1 million kroner skal Norsk jazzforum fordele i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 30. september 2022.

Norsk jazzforums musiker- og bandstipend har som formål å gi profesjonelle jazzmusikere økonomisk frihet til å fordype seg i sin kunst enten via øving eller videreutdanning. Det deles ut to typer stipend: Personlig fordypnings-/studiestipend og øvings-/studiestipend for band.

Under pandemien omdisponerte Norsk jazzforum midler og økte potten fra 335 000 kroner til 1 million kroner for å bistå musikermedlemmene i en vanskelig periode. Vi viderefører den totale summen på 1 million kroner til fordeling også i 2022. Bandstipendene er økt noe i sum for å møte den generelle prisøkningen.

Personlig stipend er på kr 10 000. Øvings- og studiestipend for band gis etter størrelse på bandet: duo: 13 000,-, trio/kvartett: 16 000,- og kvintett eller flere: 20 000,-.

Søknadsfrist 30. september 2022.

Retningslinjer og søknadsskjema finner du her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev