Nyhet

Blow Out! tilbake på Mir

Onsdag 24. august åpner årets Blow Out!-festival i Oslo, og nå er improfestivalen tilbake der det hele startet. I løpet av festivalens fire dager kan vi oppleve blant andre Cortex med Hedvig Mollestad, Mette Rasmussen Quintet og Guoste Tamulynaite solo, i tillegg til internasjonale navn som Nina de Heney, Mike Cooper, Fred Lonberg-Holm og Lotte Anker.

Blow Out!, en firedagers festival for frijazz og impovisert musikk, er en av få festivaler som kom seg gjennom koronaperioden uten å måtte avlyse, og årets utgave blir dermed den trettende i en uavbrutt rekke. Etter to år på Nasjonal jazzscene i Oslo er festivalen tilbake på Mir etter at stedet har hatt en omfattende rehabilitering. Selve konsertlokalet har flyttet til en annen del av bygården, men adressen er den samme.
– Å komme tilbake til Grünerløkka skal bli fantastisk! Det er veldig viktig at ikke alt skjer på de samme stedene, og det var tross alt på Mir det hele startet, sier trommeslager Ståle Liavik Solberg.
Sammen med musikerne Paal Nilssen-Love, Henriette Eilertsen, Jonas Cambien og Magnus Nergaard arrangerer og kuraterer Liavik Solberg festivalen. Han understreker at det er helheten i programmet som er festivalens store styrke:
– Programmet er en nøye sammensatt bukett av fine konserter, og det er vanskelig å velge én dag over de andre. Blow Out er ikke en festival der du må velge en konsert over en annen eller skynde deg hit og dit for å rekke litt av alt. Alle opplever den samme musikken i det samme rommet i den samme rekkefølgen og det gir en helt egen følelse av samhold mellom publikum og musikere, sier Liavik Solberg.

Tradisjonen tro bys det på en finstemt kombo av allerede eksisterende konstellasjoner, noen gjenforeninger, noen solosett og noen som aldri har spilt sammen før. Av internasjonale gjester skilter festivalen blant annet med de britiske ringrevene Mike Cooper, Roger Turner og Phil Lytton, Chicago-cellisten Fred Lonberg-Holm og avant-dirigent Ilan Volkov, som ved denne anledningen stiller som fiolinist i trio med bassist Nina De Heney og pianist Else Olsen Storesund. Den skandinaviske scenen er også godt representert ved blant annet saksofonistene Lotte Anker og Fredrik Ljungkvist, bassist Johan Berthling og trommis Raymond Strid, for å nevne noen. For de som orienterer seg mer mot indierocken kan festivalen også lokke med Cocaine Piss-bassist Farida Amadou, i trio med Liz Kosack og Dag Magnus Narvesen, samt Viagra Boys-vokalist Sebastian Murphy som topper Isak Hedtjärns band Grismask. Full programoversikt og billettkjøp her.

Utenom festivalen står også Blow Out! for jazzklubben ved samme navn, annenhver tirsdag gjennom (nesten) hele året på Kafé Hærverk. Den første konserten i høstrekka skjer allerede den 30. august, i samarbeid med sommerimproserien Gutvik Ukentlig. Der spiller Martin Taxt, Kalle Moberg og Ketil Gutvik samt Lisa Ullén, Elsa Bergman og Anna Lund.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: La det swinge

Swing’it sikter mot Eurovisiontoppen med 20-tallsnostalgi og electroswing, Miriam Kibakaya singeldebuterer, Torstein Lofthus snakker om Kiss og brus og spiller sammen med Red Kite og Gisle Røen Johansen og vi hører på Tom Verlaine, opera og Kongle Trio.

Nyhet

Polarjazz feirer 25 år

Verdens nordligste jazzfestival skjer 2.- 5. februar i Longyearbyen og Ny-Ålesund på Svalbard. Silje Nergaard & Espen Berg, Bugge Wesseltoft, Bendik Hofseth og Sidiki Camara er blant artistene du kan høre under årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev