Nyhet

Ella-prisen til Ellen Brekken

Bassist Ellen Brekken ble i går tildelt Oslo Jazzfestivals hederspris, Ella-prisen.

Det var i forkant av gårsdagens artistsamtale med bassistema, i regi av Klassekampen Musikkmagasinet, at Oslo Jazzfestivals styreleder Svein Skarheim tok ordet for å dele ut Ella-prisen til Ellen Brekken. Hennes allsidighet som musiker, høye internasjonale kunstneriske kvalitet og bidrag i festivalens programråd, ble trukket fram i begrunnelsen for hederspris-tildelingen.

Oslo Jazzfestivals begrunnelse for Ella-prisen 2022:
Årets Ella-prisvinner har en allsidighet uten like. Hun har spilt med Dance with a Stranger, Tord Gustavsen, Staffan William-Olssson, Trine Rein, Frode Alnæs, Frida Ånnevik, Guro von Germeten, Bugge Wesseltoft, Ine Hoem, Espen Rud, Frode Nymo, Magni Wentzel, Aasmund Nordstoga, Karl Seglem, Erik Smith og Maria Arredondo.

Hun har deltatt i organisasjonsarbeidet i Oslo Jazzfestival som ressurssterkt medlem av festivalens programråd og deltatt som utøvende musiker med høy internasjonal kvalitet gjennom flere år. Som medlem av Hedvig Mollestad Trio, Caledonia Jazzband, med Jens Wendelboe Kvintett og Du og jeg og 1-2-3. Under årets festival leder hun bandet A Tonic For The Troops som spiller på Herr Nilsen.

Med dette har Ellen Brekken deltatt som utøvende musiker, med en særdeles høy internasjonal kvalitet under Oslo Jazzfestival gjennom flere år, og tildeles herved Oslo jazzfestivals pris «Ella-prisen» 2022.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: La det swinge

Swing’it sikter mot Eurovisiontoppen med 20-tallsnostalgi og electroswing, Miriam Kibakaya singeldebuterer, Torstein Lofthus snakker om Kiss og brus og spiller sammen med Red Kite og Gisle Røen Johansen og vi hører på Tom Verlaine, opera og Kongle Trio.

Nyhet

Polarjazz feirer 25 år

Verdens nordligste jazzfestival skjer 2.- 5. februar i Longyearbyen og Ny-Ålesund på Svalbard. Silje Nergaard & Espen Berg, Bugge Wesseltoft, Bendik Hofseth og Sidiki Camara er blant artistene du kan høre under årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev