Nyhet

Ella-prisen til Ellen Brekken

Bassist Ellen Brekken ble i går tildelt Oslo Jazzfestivals hederspris, Ella-prisen.

Det var i forkant av gårsdagens artistsamtale med bassistema, i regi av Klassekampen Musikkmagasinet, at Oslo Jazzfestivals styreleder Svein Skarheim tok ordet for å dele ut Ella-prisen til Ellen Brekken. Hennes allsidighet som musiker, høye internasjonale kunstneriske kvalitet og bidrag i festivalens programråd, ble trukket fram i begrunnelsen for hederspris-tildelingen.

Oslo Jazzfestivals begrunnelse for Ella-prisen 2022:
Årets Ella-prisvinner har en allsidighet uten like. Hun har spilt med Dance with a Stranger, Tord Gustavsen, Staffan William-Olssson, Trine Rein, Frode Alnæs, Frida Ånnevik, Guro von Germeten, Bugge Wesseltoft, Ine Hoem, Espen Rud, Frode Nymo, Magni Wentzel, Aasmund Nordstoga, Karl Seglem, Erik Smith og Maria Arredondo.

Hun har deltatt i organisasjonsarbeidet i Oslo Jazzfestival som ressurssterkt medlem av festivalens programråd og deltatt som utøvende musiker med høy internasjonal kvalitet gjennom flere år. Som medlem av Hedvig Mollestad Trio, Caledonia Jazzband, med Jens Wendelboe Kvintett og Du og jeg og 1-2-3. Under årets festival leder hun bandet A Tonic For The Troops som spiller på Herr Nilsen.

Med dette har Ellen Brekken deltatt som utøvende musiker, med en særdeles høy internasjonal kvalitet under Oslo Jazzfestival gjennom flere år, og tildeles herved Oslo jazzfestivals pris «Ella-prisen» 2022.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev