Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Rundt 1000 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum under den politiske møteplassen Arendalsuka i uke 33 hvert år. Tradisjonen tro er Norsk jazzforum medarrangør på flere poster i programmet i kulturarenaen Bakgården.

Onsdag 17. august kl 13.30 møter vi den amerikanske komponisten og bandlederen Maria Schneider i samtale med musiker og professor i musikk, Bendik Hofseth, om innovasjon, rettigheter og framtidsvisjoner for det frie kunst- og kulturfeltet. Arrangør er Arendalsuka, Østnorsk jazzsenter og Norsk jazzforum.

Kl 14.15 samme sted inviteres det til samtale om regionale kulturfond. Ideen dukket opp som en del av debatten om regionreformen høsten 2017, og ble først framsatt av musikk- og arrangørorganisasjonene i Arrangørforum, som Norsk jazzforum er en del av. Selv om regionreformen aldri ble noe av, har debatten om regionale kulturfond fortsatt, både i kunst- og kulturorganisasjoner og av kulturpolitikere fra hele det politiske feltet. Regjeringen har nå lagt regionale kulturfond inn i Hurdalsplattform. Men hvordan skal den innrettes?
Arrangørforum inviterer til samtale i Bakgården. Det blir innledning ved Tor Helge Reinsnes Moen, styreleder i Norsk kulturforum og Kulturleder i Alta, Troms og Finnmark, appell fra Odal Rockeklubb ved Remi Brodal, innlegg ved Kristin Danielsen, direktør i Norsk kulturråd, samt panelsamtale med blant annet Anette Solli (H), gruppeleder Viken Høyre og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), stortingsrepresentant og medlem av Familie- og kulturkomiteen. Moderator er Håkon Haugsbø.

I Arendal kulturhus kl 21.30 spiller Oslo jazzensemble sammen med den amerikanske komponisten og orkesterlederen Maria Schneider. På programmet står musikk fra hennes storverk, det dobbelt Grammy-vinnende og Pulitzer-nominerte albumet «Data Lords». Jazz i stort format med kulturpolitisk vri, der teknologi-gigantenes maktposisjon blir satt i fokus. Oslo jazzensemble omfatter noen av landets ypperste instrumentalister og solister – musikere fra det frie feltet som står for både nyskapning og bidrar til en bred interesse for levende musikk i Norge.

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev