Nyhet

Ti år med barnejazz

Festivalen Kids in Jazz kan feire 10-årsjubileum i år, og inviterer til ni konserter med unge norske og internasjonale musikere på Oslos sentrale jazzscener 11. – 16. august.

Torsdag 11. august åpner Kids in Jazz i Marmorsalen på Sentralen, hvor de kan by på det beste fra Improbasens faste elever i samspill med internasjonale gjestemusikanter fra Mexico, Japan, Italia, Portugal, Island, Færøyene og Danmark samt fra ulike deler av Norge.


Avslutningskonserten i 2021. Foto: Karsten Grønnesby

Den unike festivalen arrangeres av Improbasen, et ressurssenter i Oslo som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk, og som er svært viktig for rekruttering av talenter. Det finnes i dag få internasjonale fellessatsinger på jazz og improvisert musikk for barn og ungdom. Improbasens talentfulle elever har sammen med kunstnerisk leder og initiativtaker Odd André Elveland skapt et nettverk som har gjort Oslo-festivalen Kids in Jazz til en internasjonal møteplass for unge jazzinteresserte. Festivalen har en lang liste tilreisende musikanter fra alle verdens hjørner, og barn fra samarbeidslandene spiller sammen med norske barn – noen av dem møter hverandre for første gang på scenen og alle møtes de gjennom jazzen.


Fred Berge Neerland på kornett under Kids in Jazz’ festkonsert på Nasjonal jazzscene i august 2021. Foto: Karsten Grønnesby

Kids in Jazz ble arrangert for første gang i 2012. Bakgrunnen for initiativet var et besøk fra Sapporo Junior Jazz School i Japan.
– Etter hvert dukket det opp flere svært dyktige og unge jazztalenter fra en rekke andre land, og fra flere hjørner av kloden. Vi ble oppmerksom på at det er en viktig, internasjonal samfunnsoppgave å føre disse talentene sammen. Siden 2012 har festivalen blitt arrangert årlig i august i Oslo, og har hatt en jevn økning i antall deltakere, publikummere og medieoppslag, forteller Odd André Elveland.

Program:
▪ 11. august kl. 18:00 Åpningskonsert i Marmorsalen (Sentralen)
▪ 12. august kl. 18:00 Workshopkonsert i Forstanderskapssalen (Sentralen)
▪ 13. august kl. 18:00 Festkonsert på Nasjonal jazzscene
▪ 14. august kl. 15:00 Klubbkonsert i Forstanderskapssalen (Sentralen)
▪ 14. august kl. 17:00 Klubbkonsert i Forstanderskapssalen (Sentralen)
▪ 14. august kl. 19:00 Klubbkonsert i Forstanderskapssalen (Sentralen)
▪ 15. august kl. 18:00 Klubbkonsert i P1 (Sentralen)
▪ 15. august kl. 20:00 Klubbkonsert i P1 (Sentralen)
▪ 16. august kl. 18:00 Avslutningskonsert i Marmorsalen (Sentralen)


Klara-Anna Josefsdottir Abrahamsen fra Færøyene under avslutningskonserten av Kids in Jazz 2021. Foto: Karsten Grønnesby

Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Norðurlandahúsið í Føroyum, Frifond, Norsk jazzforum og Oslo kommune.

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev