Nyhet

Kongle Trio i EBU Jazz Competition

Kongle Trio er plukket ut som én av fire finalister i EBU Jazz Competition, en konkurranse i regi av den europeiske kringkastingsunionen. Mandag 25. juli spiller Kongle Trio finale under Jazz in Marciac i Frankrike.

Den europeiske kringkastingsunionen EBU arrangerer EBU Jazz Competition som har som hensikt å oppmuntrer og promoterer unge jazzmusikere og ensembler gjennom konserter på internasjonale festivaler og presentere de for et bredt publikum av lyttere på stedet og på eteren. Radio France gjør opptak av finalen, og dette blir tilgjengeliggjort for sending på alle de tilknyttede europeiske radiostasjonene. Opptak fra årets finale forventes sendt på NRK P2 Jazzklubben i nær fremtid.

NRK har plukket ut den norske representanten, og en EBU-jury velger ut fire finalister blant de påmeldte. Kongle Trio er blant disse fire, og skal under festivalen Jazz in Marciac i Frankrike 25. juli spille sammen med Tobias Tammearu Trio fra Estonia, Prospectus fra Frankrike og Ivan Radivojević Quartet fra Serbia. En jury bestående av jazzjournalister fra EBU og Radio France samt noen musikere, skal kåre Årets ensemble og Årets solist.

Dette er Kongle Trios siste konsert før bandet tar en lengre pause. Tidligere denne uka annonserte trioen at bassist Øystein Skjelstad Østensen reiser til Malawi for en periode, og at pianist Liv Andrea Hauge og trommelsager Veslemøy Narvesen fortsetter med egne prosjekter. Kongle Trio som vant Jazzintro 2020, gjennomførte første halvdel av sin vinnerturné som Årets unge jazzmusikere 2020 tidligere i år. Andre halvdel vil ikke bli gjennomført som trio, men med egne prosjekter av Hauge og Narvesen.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev