Nyhet

Mollestad blir Artist in Residence på Moldejazz

Gitarist, komponist og bandleder Hedvig Mollestad blir Artist in Residence under Moldejazz 2023. – Å få være AiR på Moldejazz er først og fremst en massiv og inspirerende utfordring, i tillegg til den enorme æren, sier Mollestad.

Artist in Residence-ordningen på Moldejazz ble etablert i 2000 med Chick Corea som den aller første. Gjennom årene har store navn som Pat Metheny, Arild Andersen, Joshua Redman, Marilyn Mazur, Sidsel Endresen og Karin Krog hatt oppdraget. I 2023 er det gitarist, komponist og bandleder Hedvig Mollestad som vil prege Moldejazz. Gjennom festivaluka skal Mollestad gjøre en rekke konserter med ulike konstellasjoner, både nye og gamle, i samspill med musikere fra inn- og utland.

– Å få boltre seg en hel uke med gamle, nye, små og kjempestore prosjekt på en så betydningsfull og profesjonell arena er i sannhet en drøm som blir virkelighet. Jeg håper å få spille mange ulike konserter på ulike scener med masse fantastiske musikere, og ikke minst gleder jeg meg til å begeistre et bredt lag av festivalpublikummet, sier Mollestad i en pressemelding fra festivalen.

Mollestad ble tildelt Sparebank 1 SMNs Talentpris på Moldejazz i 2009, og siden har karrieren tatt av. Det har blitt en rekke priser, som Edvardprisen og flere Spellemannpriser, og internasjonal anerkjennelse med hennes faste band, Hedvig Mollestad Trio med Ellen Brekken og Ivar Loe Bjørnstad. De seinere åra har Mollestad i økende grad stått fram også som komponist/arrangør for større ensembler. Blant disse er hennes storslåtte Maternity Beat for Trondheim Jazzorkester som var et høydepunkt på Moldejazz 2020, et verk som kommer på plate til høsten, og også ble en del av London Jazz Festival 2020 på stream. I år ble bestillingsverket Weejuns for Kongsberg Jazz Festival en stor suksess.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev