Nyheter

Joakim Rainer Trio er Årets unge jazzmusikere 2022

Det var Joakim Rainer Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 20. juli. Musikken er solid og energisk, og de overbeviser oss med overskudd og lekenhet, sier juryen i sin begrunnelse.

Årets fire finalister i Jazzintro leverte alle gode konserter i finalen under Moldejazz i dag, men det var Joakim Rainer Trio som til slutt overbeviste juryen og stakk av med tittelen Årets unge jazzmusikere 2022. Med tittelen får trioen en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer blant annet norgesturné, en skreddersydd mentorordning med støtte fra Talent Norge samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

– Vi har nettopp spilt inn plate og dette hjelper oss kjempemasse. Vi er alle i startfasen av en karriere, forteller pianist Joakim Rainer Petersen. Alle de tre musikerne har nettopp avsluttet studier ved jazzlinja i Trondheim, og både Petersen og trommeslager Rino Sivathas flytter nå til Berlin. Sistnevnte er selv fra Molde og spilte dermed på hjemmebane i kveld med hele familien til stede: – Det var skikkelig kult å spille i Molde, sier Sivathas.


Foto: Thor Egil Leirtrø/Moldejazz

Juryen i Jazzintro 2022 har bestått av bassist Ellen Brekken, trommeslager Dag Magnus Narvesen, tablasspiller Sanskriti Shrestha og saksofonist Ivan Mazuze samt fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan som jurysekretær.

Juryen sier følgende om Årets unge jazzmusikere 2022:
Bandet har utfordrende komposisjoner med harmonisk og rytmisk kompleksitet som gjør at det er spennende å lytte til. Du må involvere deg som lytter og når du gjør det får du en veldig mangfoldig tonal opplevelse. Musikerne er samspilte og har en tydelig dialog med hverandre. Musikken er solid og energisk, og de overbeviser oss med overskudd og lekenhet. De inviterer oss inn i sitt finurlige univers.

Lanseringsprogram for unge profesjonelle musikere
Jazzintro arrangeres annethvert år, og har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Det er Norsk jazzforum og fem av landets ledende jazzfestivaler som står bak Jazzintro. På bakgrunn av innsendt demomateriale har en jury bestående av profesjonelle jazzmusikere plukket ut åtte band til de innledende rundene på samarbeidsfestivalene Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival. Fire av disse ble sendt videre til finalen under Moldejazz hvor ett av bandene fikk tittelen Årets unge jazzmusikere 2022 og en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev