Nyhet

Talentpris til Liv Ellen Rønning

På åpningsdagen av Moldejazz ble vokalist, komponist og multiinstrumentalist Liv Ellen Rønning tildelt SpareBank 1 SMN Jazztalent-prisen.

SpareBank SMN 1 Jazztalent deles ut på Moldejazz annet hvert år og med prisen følger et stipend på kr. 50 000. Stipendet skal gi mulighet for mottageren til å utvikle seg som utøver og holde konsert på festivalprogrammet påfølgende år. Juryen har bestått av programkomiteen for Molde International Jazz Festival og Per Oskar Olsen fra Sparebank 1 SMN.

I juryens begrunnelse står det følgende:
Årets SpareBank 1 SMN Jazztalent er 23 år og avsluttet nylig musikk- utdanningen sin ved jazzlinja på NTNU og er dermed helt i startgropa på sin karriere. Vi snakker om et eksepsjonelt talent både som vokalist, komponist og multiinstrumentalist. Hun er en fighter og en stayer som kan vise seg fra alle sine musikalske sider.
Juryen mener prisen kan gi en «flying start» på karrieren, og vi er allerede spent på konserten her på Moldejazz neste år og hva den kan føre med seg. Flere ganger tidligere har vi opplevd at denne prisen har fått avgjørende betydning for de som fikk den.
Til tross for sin unge alder har Liv Åse Rønning utmerket seg i ulike settinger og sjangere. Hun komponerer musikk og beveger seg sømløst i et stort og variert musikalsk landskap inspirert av ulike artister som bl.a. Ella Fitzgerald og Cyrille Aimee, men også av storbandjazz og popmusikk.
Hun planlegger plateinnspilling neste år og pengene fra banken vil forhåpentligvis bidra til det.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev