Nyhet

Suksess for Kongsberg Jazzfestival

I forrige uke gjennomførte Kongsberg Jazzfestival endelig en fullskala byfestival igjen etter to år med nedstenginger og restriksjoner for kulturlivet. En kunstnerisk suksess, sier festivalsjef Ragnhild Menes i en pressemelding.

Kongsberg Jazzfestival satte sitt tydelige preg på byen med et omfattende festivalprogram 6. – 9. juli. Over 23.000 personer løste billetter til festivalens 150 konserter og arrangementer, og det anslås at besøket i byen var på godt over det dobbelte. Festivalens gratisscener Jazzboksen og Jazzgata samt festivalens filmprogram var også godt besøkt. Med 65 konserter på hovedprogrammet, egen storkonsertarena på Kirketorget, et stort antall events, næringslivskonferansen Bebop & Business og barnefestivalen Barnivalen, viste Kongsberg jazzfestival at de er tilbake for fullt.

Festivalsjef Ragnhild Menes beskriver festivalen som en kunstnerisk suksess med blant annet bestillingsverk av Anja Lauvdal og Hedvig Mollestad, åpningskonsert med Stian Carstensens store verk Musical Sanatorium, to trippelkonserter med blant andre Bernhoft, Astrid S og Stig Brenner og en dobbeltkonsert med Valkyrien Allstars og Madrugada på Kirketorget. Programmet inneholdt også fremtredende jazznavn som Snarky Puppy, Richard Bona og Dee Dee Bridgewater. Mari Boine avsluttet festivalen i Kongsberg Kirke lørdag natt for et ekstatisk publikum.

Over 500 frivillige var involvert for å gjennomføre årets festival. Av disse var mange gjengangere, men festivalen fikk også en betydelig andel nye med på laget.
– Våre frivillige har gjort en helt utrolig innsats, som imponerer etter en så lang pause fra festivallivet. Kongsberg Jazzfestival kunne aldri blitt gjennomført uten dem, avslutter Ragnhild Menes.

Fra forsiden

Maria Kannegaard Trio – Victoria, Nasjonal Jazzscene – 21. september 2023

Mesterlig og menneskelig

På en torsdag kveld er denne trioen en ren gave til musikken.

Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. - DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev