Nyhet

Suksess for Kongsberg Jazzfestival

I forrige uke gjennomførte Kongsberg Jazzfestival endelig en fullskala byfestival igjen etter to år med nedstenginger og restriksjoner for kulturlivet. En kunstnerisk suksess, sier festivalsjef Ragnhild Menes i en pressemelding.

Kongsberg Jazzfestival satte sitt tydelige preg på byen med et omfattende festivalprogram 6. – 9. juli. Over 23.000 personer løste billetter til festivalens 150 konserter og arrangementer, og det anslås at besøket i byen var på godt over det dobbelte. Festivalens gratisscener Jazzboksen og Jazzgata samt festivalens filmprogram var også godt besøkt. Med 65 konserter på hovedprogrammet, egen storkonsertarena på Kirketorget, et stort antall events, næringslivskonferansen Bebop & Business og barnefestivalen Barnivalen, viste Kongsberg jazzfestival at de er tilbake for fullt.

Festivalsjef Ragnhild Menes beskriver festivalen som en kunstnerisk suksess med blant annet bestillingsverk av Anja Lauvdal og Hedvig Mollestad, åpningskonsert med Stian Carstensens store verk Musical Sanatorium, to trippelkonserter med blant andre Bernhoft, Astrid S og Stig Brenner og en dobbeltkonsert med Valkyrien Allstars og Madrugada på Kirketorget. Programmet inneholdt også fremtredende jazznavn som Snarky Puppy, Richard Bona og Dee Dee Bridgewater. Mari Boine avsluttet festivalen i Kongsberg Kirke lørdag natt for et ekstatisk publikum.

Over 500 frivillige var involvert for å gjennomføre årets festival. Av disse var mange gjengangere, men festivalen fikk også en betydelig andel nye med på laget.
– Våre frivillige har gjort en helt utrolig innsats, som imponerer etter en så lang pause fra festivallivet. Kongsberg Jazzfestival kunne aldri blitt gjennomført uten dem, avslutter Ragnhild Menes.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev