Nyheter

Now’s The Time med jazzprat hver dag i Kongsberg

Michael League fra Snarky Puppy, Anja Lauvdal og Peter Brötzmann blant gjestene i Jazznytt-bloggen Now’s The Times festivalkro i Jazzboksen.

Det inviteres igjen til den prisbelønte Jazznytt-bloggen Now’s The Times festivalkro hver formiddag i Jazzboksen på Kongsberg Jazzfestival. Audun Vinger og Filip Roshauw møter aktuelle festivalartister og andre interessante mennesker.

Dette er det gratis å være med på, og hvem vet, kanskje det blir en opplevelse for livet. Onsdag begynner det 13:30, man må jo rekke å komme seg inn til byen, men de andre dagene er det klokken 12-00, så man avslutter i tide til de ofte spesielt interessante kl. 13-konsertene.

 

Her er programmet i den blå Jazzboksen:

 

ONSDAG

Ragnhild Menes, sjefen for det hele. Det blir gøy å snakke med en festivalboss om noe annet enn fastmonterte benker, scenarier og tilskuddsordninger. Bare musikk og folk!

Terje Mosnes, norsk jazzjournalistikks elegante nestor er straks aktuell med boken Jazz som sagt (Falck Forlag), en uunngåelig murstein av en samling med musikerintervjuer han har gjort siden tidenes morgen. Vi snakker bl.a. med ham om konsertminner fra Kongsberg

Ståle Liavik Solberg, unik trommeslager og arrangør. Han forteller om årets fringe-program på festivalen, og om meningen med livet.

 

TORSDAG

Anja Lauvdal, pianist og komponist som mottok den store Musikerprisen heromåret, og har bestillingsverk og flere eksklusive konserter under årets festival.

Michael League, bassist, låtskriver og uoffisiell leder av Snarky Puppy-konglomeratet. Vi snakker om musikkglede, delingsfusion og f-ordet.


FREDAG

Peter Brötzmann, tysk saksofonkoloss og billedkunstner, en av de viktigste personlighetene i den frie musikken i Europa gjennom i en mannsalder.

Hedvig Mollestad, supergitarist og komponist, prisvinner og med nytt bestillingsverk for Kongsberg i år.

Matti Nives, boss i det fabelaktige finske platelabelet, tidsskriftet, platebutikken og festivalen WE JAZZ

 

LØRDAG
Axel Skalstad, 
lokal helt og trommemagiker i band som f.eks Krokofant. Dessuten har han bursdag under festivalen.

Lars Elling, kunstmaler og musiker, fullprisbetalende ukespasspublikummer i alle år på Kongsberg (unntatt et år da han fikk en datter). Debuterte tidligere i år med den overbevisende gode suksessromanen Fyrstene av Finntjern (Oktober forlag)

Fra forsiden

Nyhet

Adventsjazzen 2023

Julen lyser opp når jazzen tar over mørket i adventstida. Jul på Sunnmørsk feirer 10 år med turne og ny plate, det blir kosmisk jul på Cafeteatret, Starlight Big Band på Dokkhuset, og en hel del juleoriginaler og -klassikere i det langstrakte land.

Nyhet

EDVARD-pris til DNA?AND? og MoE

Musikkollektivet DNA?AND? og duoen MoE er tildelt TONOs Edvard-pris i kategorien Utfordrer for 2023 for samarbeidsverket «Hit me Down».

Meld deg på vårt nyhetsbrev