Nyheter

Now’s The Time med jazzprat hver dag i Kongsberg

Michael League fra Snarky Puppy, Anja Lauvdal og Peter Brötzmann blant gjestene i Jazznytt-bloggen Now’s The Times festivalkro i Jazzboksen.

Det inviteres igjen til den prisbelønte Jazznytt-bloggen Now’s The Times festivalkro hver formiddag i Jazzboksen på Kongsberg Jazzfestival. Audun Vinger og Filip Roshauw møter aktuelle festivalartister og andre interessante mennesker.

Dette er det gratis å være med på, og hvem vet, kanskje det blir en opplevelse for livet. Onsdag begynner det 13:30, man må jo rekke å komme seg inn til byen, men de andre dagene er det klokken 12-00, så man avslutter i tide til de ofte spesielt interessante kl. 13-konsertene.

 

Her er programmet i den blå Jazzboksen:

 

ONSDAG

Ragnhild Menes, sjefen for det hele. Det blir gøy å snakke med en festivalboss om noe annet enn fastmonterte benker, scenarier og tilskuddsordninger. Bare musikk og folk!

Terje Mosnes, norsk jazzjournalistikks elegante nestor er straks aktuell med boken Jazz som sagt (Falck Forlag), en uunngåelig murstein av en samling med musikerintervjuer han har gjort siden tidenes morgen. Vi snakker bl.a. med ham om konsertminner fra Kongsberg

Ståle Liavik Solberg, unik trommeslager og arrangør. Han forteller om årets fringe-program på festivalen, og om meningen med livet.

 

TORSDAG

Anja Lauvdal, pianist og komponist som mottok den store Musikerprisen heromåret, og har bestillingsverk og flere eksklusive konserter under årets festival.

Michael League, bassist, låtskriver og uoffisiell leder av Snarky Puppy-konglomeratet. Vi snakker om musikkglede, delingsfusion og f-ordet.


FREDAG

Peter Brötzmann, tysk saksofonkoloss og billedkunstner, en av de viktigste personlighetene i den frie musikken i Europa gjennom i en mannsalder.

Hedvig Mollestad, supergitarist og komponist, prisvinner og med nytt bestillingsverk for Kongsberg i år.

Matti Nives, boss i det fabelaktige finske platelabelet, tidsskriftet, platebutikken og festivalen WE JAZZ

 

LØRDAG
Axel Skalstad, 
lokal helt og trommemagiker i band som f.eks Krokofant. Dessuten har han bursdag under festivalen.

Lars Elling, kunstmaler og musiker, fullprisbetalende ukespasspublikummer i alle år på Kongsberg (unntatt et år da han fikk en datter). Debuterte tidligere i år med den overbevisende gode suksessromanen Fyrstene av Finntjern (Oktober forlag)

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev