Nyheter

Joakim Rainer Trio spilte seg til Jazzintro-finale

Joakim Rainer Trio ble det tredje finaleklare bandet da nest siste runde av Jazzintro ble arrangert under Nattjazz i Bergen torsdag 2. juni.

Under Nattjazz i Bergen møttes Firvel og Joakim Rainer Trio til duell i den tredje av fire innledende runder av lanseringsprogrammet Jazzintro 2022.  Det var to band med helt forskjellig tilnærming, men begge med modent uttrykk, fine temaer og komposisjoner, uttaler juryen, som i denne runden bestod av tablasspiller Sanskriti Shrestha og saksofonist Ivan Mazuze.
Det var Joakim Rainer Trio som til slutt trakk det lengste strået, og som nå kan se fram til finale under Moldejazz i juli.
– Trioen tok musikken i uventete retninger med tilbakelent driv, nerve og spontanitet. Uttrykket opplevdes solid og fritt, sa Shrestha og Mazuze etter at avgjørelsen var tatt.

Firvel og Joakim Rainer Trio, minus Joakim Rainer Petersen som måtte haste videre til en ny spillejobb, sammen med jurymedlemmene Sanskriti Shrestha og Ivan Mazuze samt Roy Jahrn Holtan fra Norsk jazzforum. Foto: Aleksander Haugen

I tillegg til Joakim Rainer Petersen på piano består trioen av Alexander Riris på kontrabass og Rino Sivathas på trommer. Musikerne har bakgrunn fra en rekke andre band som Barrage, ØyvindLand, Bounce Alarm og Trondheim Jazzorkester.

Fire innledende runder før finale
Den første Jazzintro-runden ble arrangert under Vossa Jazz i april og der spilte Bento Box Trio seg til finaleplass. Ototoi sikret seg den andre finaleplassen under Maijazz, og under Nattjazz 2. juni ble altså Joakim Rainer Trio finaleklare. Den fjerde og siste finaleplassen avgjøres under Kongsberg Jazzfestival 8. juli. Under finalen på Moldejazz i juli vil ett band kåres til Årets unge jazzmusikere 2022, og motta en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.

Jazzintro et springbrett
Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 55 søknader er åtte band plukket ut til å delta: Bento Box, Munch Trio, Peders Hode, Ototoi, Joakin Rainer Trio, Firvel, Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø.  Jazzintro har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Spilleliste Jazzintro 2022:
Vossa Jazz: Bento Box Trio og Munch trio
Maijazz: Peders Hode og Ototoi
Nattjazz: Joakim Rainer trio og Firvel
Kongsberg Jazzfestival: Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev