Nyhet

Jazzfestival på Nesodden pinsehelga

På programmet til Nesodden Jazzfestival førstkommende helg står blant andre Hedvig Mollestad Trio, Eivind Aarset, Trondheim Jazzorkester og Karin Krog. – Gourmetmeny til kantinepris, sier festivalsjef Andreas Haddeland.

En kort fergetur unna Oslo sentrum finner du halvøya Nesodden, en kommune med høy kunstnertetthet og hjemsted til en rekke norske jazzmusikere. Når Nesodden Jazzfestival nå arrangeres for fjerde gang står flere internasjonale toppnavn både på og bak scenen.
Festivalsjef Andreas Haddeland, selv gitarist, bekrefter at det er et privilegium å arrangere festival på halvøya: – Ja, vi er veldig heldige, som regelrett vasser i «lokale helter» med internasjonale karrierer. I tillegg til et fabelaktig fint program, er det en lang rekke flotte musikere i kulissene her, og mange gode krefter som drar i samme retning for å bygge noe bra i fellesskap. Jeg er overbevist om at dette vil bidra til å gi publikum gode opplevelser hos oss.

Dere har lagt festivalen til idylliske Nesoddtangen gård, kun få minutters gange fra brygga. Perfekt for å lokke publikum fra Oslo. Hva kan dere by på som festivalgjengere ikke får i hovedstaden?
– Det åpenbare er selvsagt landlige omgivelser, bademuligheter, og en, for mange, smått eksotisk fergetur til og fra. Festivalen er i stor grad organisert av musikere med kort vei til de som står på scenen. Uttrykksmessig bredt og smalt om hverandre og med et aldersspenn blant musikerne på rundt 75 år. Nesodden jazzfestival fungerer litt som et bondens marked med sympatisk prisnivå: Dermed blir dette som en gourmetmeny til kantinepris.

På programmet står noen av landets ledende jazzartister og band. Fortell hva publikum få servert denne helga.
– Lørdag 4. juni kommer en av Europas mest spennende vokalister Simin Tander, og ikke minst årets Buddy-prisvinner Eivind Aarset, øko-prosjektet Truet Art med Njål Ølnes, Trygve Seim, Marthe Lea, Frode Haltli og Marius Kolbenstvedt, og Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester (AOJO) under ledelse av Shannon Mowday, i tillegg til flere innslag gjennom helga fra andre unge fremadstormende. Søndag kommer dronningen Karin Krog med sitt The In-Between-Times. Ett av Nesoddens siste musikertilskudd, Hedvig Mollestad, kommer med sin trio, og Trondheim Jazzorkester med et stjernelag med Ole Morten Vågans musikk. I tillegg er det jamsession med stjernegitaristen Simon Övinge («Halleluja!! Det er jo som å høre en ung Nils-Olav Johansen!», sitat Jarle Vespestad i intervju med Ernst Wiggo Sandbakk) på Flasken Scene lørdag 4. juni kl. 22.00. Og på samme scene blir det feststemning med Baba Raku Orchestra søndag 5. juni kl. 22.00 – nok et stjernelag, som spiller afro beat utover i de små timer. Ikke bare er det fridag på mandag, det er også jazzfestivalens siste dag og selveste Barnas Superdag med Rasmus og Verdens Beste Band og Sarah Camille «Papillon«.  Vi får også 12 Tusen Øyeblikk, et nydelig prosjekt av Hilde Grønner Flikke med musikk av Intuitive People. Festivalen avsluttes med en real konfekt mandag kveld: Kristin Asbjørnsen Band i Skoklefallsalen.

I skrivende stund meldes knallvær. Hva er dine forventninger til helga?
– Jeg håper og tror dette kan bli tidenes gjenåpningsfest. Vi har levd så lenge nå med antallsbegrensningen og restriksjoner at jeg ser veldig fram til å samle masse fine folk for å oppleve mye fin musikk!

Mer om program og billettkjøp her.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev