Nyheter

JazzCD.no ute i Europa

PromoCDen JazzCD.no presenterer et utvalg av norske jazzartister for det internasjonale markedet, og i Tyskland, Frankrike og Storbritannia jobber eksterne promoselskaper med å gi CD-en en ekstra push.

Den tiende utgaven av JazzCD.no ble lansert å verdens største jazzmesse, Jazzahead i Tyskland, i april. PromoCDen er produsert av Norsk jazzforum med støtte fra Utenriksdepartementet og Music Norway.

– Målet med JazzCD.no er å skape økt oppmerksomhet om det kunstneriske mangfoldet i norsk jazz og skape et større internasjonalt marked for norske musikere, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan.
Han forteller at utgivelsen distribueres til festivaler, jazzklubber, radiostasjoner og musikkjournalister internasjonalt, og at dette blant annet gjøres i samarbeid med promoselskaper i utvalgte land.
– Vi får god respons internasjonalt, og i Tyskland og Frankrike ser vi allerede nå gode resultater av samarbeidet med promoselskapene. Blant annet vil Alex Dutilh i Open Jazz, fransk riksdekkende radio, dedikere et program til musikk fra utgivelsen i tillegg til at Kjetil Mulielid Trio vies et eget program, sier Jahrn Holtan.

Et utvalg europeiske omtaler her:
Musik’Please
Citizen Jazz
Paris Move
Mobbee
Bel7 Infos
Patwhite
TSF Jazz
Publik’Art
Actu Medias
Le Guide Culturel
Mazik

 

 

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev