Nyheter

Ototoi spilte seg til Jazzintro-finale

Det var Ototoi som sikret seg den andre finaleplassen i Jazzintro 2022 under Maijazz i Stavanger søndag kveld. I juli skal kvartetten kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2022, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipend på kr 150 000.

Under Maijazz i Stavanger søndag 15. mai møttes Ototoi og Peders Hode til duell i den andre av fire innledende runder av lanseringsprogrammet Jazzintro 2022.

– To veldig ulike uttrykk med tydelig sound og med det kollektive i fokus. Det var svært høyt nivå både instrumentalt og samspillmessig, uttaler juryen, som i denne runden bestod av bassist Ellen Brekken og trommeslager Dag Magnus Narvesen.
– Bandet vi har valgt å sende videre holdt en nerve i musikken som gir god plass til både medlemmene og publikum, og byr på smakfulle krumspring som sender musikken i uventa og fascinerende retninger, sier juryen om Ototoi.

Bandet består av Kai von der Lippe (piano/synthesizere), Hein Westgaard (gitar), Martin Mellem (trommer) og Jørgen Olsrud (kontrabass/trommemaskin). Musikken beskriver bandet selv som lydsporet til et videospill som aldri ble utgitt; elektroniske lyder fra trommemaskin og synthesizere blandet inn i et akustisk lydlandskap der lyriske melodier godt kan sameksistere med utradisjonelle teksturer og lyder. Musikerne i Ototoi er også kjent fra prosjekter som Master Oogway, Bear Brother, Why Kai og Hein Westgaard Trio.

Fire innledende runder før finale
Den første Jazzintro-runden ble arrangert under Vossa Jazz i april og der spilte Bento Box Trio seg til finaleplass. Ototoi sikret seg den andre finaleplassen under Maijazz, og de to siste finalistene avgjøres under Nattjazz i 2. juni og Kongsberg Jazzfestival i 8. juli. Under finalen på Moldejazz i juli vil ett band kåres til Årets unge jazzmusikere 2022, og motta en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.

Jazzintro et springbrett
Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 55 søknader er åtte band plukket ut til å delta: Bento Box, Munch Trio, Peders Hode, Ototoi, Joakin Rainer Trio, Firvel, Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø.  Jazzintro har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Spilleliste Jazzintro 2022:
Vossa Jazz: Bento Box Trio og Munch trio
Maijazz: Peders Hode og Ototoi
Nattjazz: Joakim Rainer trio og Firvel
Kongsberg Jazzfestival: Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev