Nyheter

Jazzintro-duell på Maijazz

Den andre av fire innledende runder av Jazzintro 2022 arrangeres på Maijazz i Stavanger 15. mai. Der skal Peders Hode og Ototoi spille om finaleplass.

Årets unge jazzmusikere 2022 skal kåres, og åtte unge, lovende band er plukket ut til å spille om tittel og stipend på noen av landets ledende jazzfestivaler denne våren og sommeren.  Den andre av fire finaleplasser skal avgjøres under Maijazz 15. mai når Peders Hode og Ototoi møtes til duell.

– Dette blir en spennende Jazzintro-runde som garantert vil by på spennende, eksperimentell jazz i grenseland, sier prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen.
Musikken til Ototoi beskrives som er en blanding av jazz, minimalistiske grooves og elektroakustisk improvisasjon, mens Peders Hode henter inspirasjon fra brasiliansk musikk og The Beatles til hiphop og 60-talls jazzmusikk.

Fire innledende runder før finale
På Vossa Jazz i april sikret Bento Box Trio seg den første finaleplassen. De tre andre finalistene avgjøres under Maijazz i Stavanger 15. mai, Nattjazz i Bergen 2. juni og Kongsberg Jazzfestival 8. juli.  Under finalen på Moldejazz i juli vil ett band kåres til Årets unge jazzmusikere 2022, og motta en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.

Jazzintro et springbrett
Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 55 søknader er åtte band plukket ut til å delta: Bento Box, Munch Trio, Peders Hode, Ototoi, Joakin Rainer Trio, Firvel, Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø.  Jazzintro har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Peders Hode: Peder Overvik Stuberg (Inderøy) – gitar, Ask Morris Rasmussen (Tønsberg) – saksofon, Alf Høines (Porsgrunn) – kontrabass, Elias Tafjord (Oslo) – trommer.
Formet av å ha vokst opp i ei tid hvor nesten all musikk er tilgjengelig, henter Peders Hode inspirasjon fra mange ulike hold; fra brasiliansk musikk og The Beatles til hiphop og 60-talls jazzmusikk. Kvartetten tar utgangspunkt i Peders komposisjoner, idéer hentet fra Peders Hode, men viktigst er bandets sterke behov for åpent samspill og hver enkelt musikers personlige uttrykk. Peders Hode har spilt og jobbet sammen siden 2017, da alle bandets medlemmer startet i samme klasse på Jazzlinja i Trondheim. Høsten 2018 reiste bandet på en turné i Norge og har siden spilt en del konserter i Norge.

Ototoi: Kai von der Lippe (Oslo) – piano/synthesizere, Hein Westgaard (Oslo) – gitar, Martin Mellem (Lier) – trommer og Jørgen Olsrud (Ski) – kontrabass/trommemaskin
Musikken til Ototoi kan beskrives som lydsporet til et videospill som aldri ble utgitt; elektroniske lyder fra trommemaskin og synthesizere blandes inn i et akustisk lydlandskap der lyriske melodier godt kan sameksistere med utradisjonelle teksturer og lyder. Musikken er laget kollektivt og demokratisk, gjennom utarbeiding av musikalske skisser. Resultatet er en blanding av jazz, minimalistiske grooves og elektroakustisk improvisasjon. Musikerne i Ototoi er også kjent fra prosjekter som Master Oogway, Bear Brother, Why Kai, og Hein Westgaard Trio.

Spilleliste Jazzintro 2022:
Vossa Jazz: Bento Box Trio og Munch trio
Maijazz: Peders Hode og Ototoi
Nattjazz: Joakim Rainer trio og Firvel
Kongsberg Jazzfestival: Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev