Nyhet

Maijazz-åpning lørdag

Lørdag 7. mai åpner årets Maijazz i Stavanger med Frode Alnæs jubileumsband og Craig Taborn. Den neste uka står blant annet Ellen Andrea Wang, Marius Neset & Bjergsted Jazzensemble, Stian Carstensen og Karin Krog på programmet.

Majazz er tilbake i vanlig festivalformat denne uka med den trettifjerde festivalen i rekka. I dagene mellom 7. og 15. mai presenteres et program med stort spenn i musikalske uttrykk. Flere av årets artister kan markere jubileer i år. Åpningskonserten til Frode Alnæs markerer hans 40 år som profesjonell musiker og komponist. Verdensstjernen Karin Krog fyller 85 i mai, og Ketil Bjørnstad ble nettopp 70 og markerer 50 år som forfatter. Jazzlinjen ved Fakultet for utøvende kunstfag på UiS feirer 20 år under årets Maijazz.

– Det gleder oss å endelig kunne by på et fullverdig program i en konsentrert periode – slik vil vi ta tilbake følelsen av festival. Noen av artistene har vi tålmodig ventet på i to år. De er mer enn klare for å spille for et sultent publikum, sier festivalsjef Per Hasse Andersen.

Maijazz har blitt arrangert under pandemien, men med nedskalerte program og i litt andre perioder. – To slike år sliter på en organisasjon. Likevel brenner vi for å formidle kultur, for å gi regionen musikkopplevelser utenom det vanlige, for å gi alle de dyktige artistene der ute en scene å uttrykke seg på. Og ikke minst brenner vi for å gi de kommende talentene et springbrett for videre satsing, sier Andersen. Han forteller at Maijazz ønsker å investere i kommende generasjoner musikere, og samarbeider tett med det vitale Bjergsted-miljøet; med UiS-studentene, med elevene på musikklinjen ved Stavanger katedralskole, og ikke minst med kulturskolen. – Vi får garantert høre mye til mange av de unge fra disse institusjonene i kommende år, sier Andersen.

Mer om hele Maijazz-programmet her.

Fra forsiden

Jazzfest, Trondheim - 13. og 14. mai 2022

På sporet av den tapte studietid

To kvelder på Samfundet og en trillebårlast med standardlåter viser en jazzfestival på sporet av en ny helhet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev