Nyhet

Lilja åpner Ung Jazzist

Lilja er første musiker ut i konsertserien Ung Jazzist på Ingensteds i Oslo torsdag 5. mai.

Den nye konsertserien Ung Jazzist presenterer utforskende unge musikere med uttrykksformer som har røtter i jazzen. Torsdag 5. mai er det gitarist og komponist Lilja som åpner konsertserien på Ingensteds i Oslo. Lilja høstet fantastiske anmeldelser for sin debututgivelse «Marble» i 2020, og var blant annet residerende kapellmester på Kampenjazz tidligere i år.

– Etter Lilja vil BangBang Watergun fronte Ung Jazzist-serien under årets KlubbØya for å spre ordet, og 26. oktober kommer Master Oogway og Henriette Eilertsen, sier bookingansvarlig Sophie Barth, som forteller at de har fått mange forespørsler fra band om å spille.

Scene for kulturell hybrid
Ingensteds i Oslo er en scene for musikk, klubb, kunst, litteratur, film, teater og debatter. – Grunntanken for Ingensteds var å skape et sted hvor kvalitet er det eneste premiss for utformingen av programmet. Ved å skape en kulturell hybrid kan vi åpne dørene for forskjellige publikum der ulike miljøer skapes, sier Barth.
Med støtte fra Norsk Kulturfond og Kulturrom har Ingensteds nå kunnet oppgradere utstyr samt sette av midler til å danne nye konsertserier. – Vi føler oss dermed klare til å ta fatt konsertåret 2022 etter en lengre periode uten å kunne programmere noe langsiktig på grunn av pandemien. Ingensteds har som mål å nå ut til et bredt publikum, og tilby konserter med både nye, «up and coming» og etablerte artister. I den anledning har vi ønsket å se litt på hva vi kan bidra med i Oslos konsertmiljø og kom frem til at en av konsertseriene vi ønsker å etablere er en med røtter i jazzen.

Mer om Ung Jazzist-programmet her. 

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev