Nyhet

Ni Moldejazz-nyheter

Marianna Sangitas stipendiatkonsert med Trondheim Jazzorkester, Javid Afsari Rad Ensemble med Håkon Kornstad samt Bech & Skeidsvoll New Orleans Band er blant programnyheter fra Moldejazz i dag.

Moldejazz slipper nye ni nye navn til festivalen i juli, og det inkluderer også «Glädjeorkestern» Louisiana Avenue, konsertforestillingen «Vemodig Disco», Ytre Suløens Jass-ensemble gjør Thomas «Fat’s» Waller, Steinar Raknes med Stillhouse Band, The New Orleans Collective og ikke minst finalen i Jazzintro 2022 hvor Årets unge jazzmusikere skal kåres. Mer om Moldejazz-programmet her.

Sangitas smeltedigel
Fjorårets Jazzstipendiat, Marianna Sangita, er klar med verket «Σπίτι/Hjem», komponert for Trondheim Jazzorkester. Premieren blir på Teatret Vårt 18. juli kl. 21:30. Sangita har vokste opp omsluttet av gresk tradisjonsmusikk og har gjennom hele sin karriere vært åpen i møte med musikk fra andre kulturer. Med dette verket ønsker Sangita å forene flere av de musikalske inspirasjonene sine. Trondheim Jazzorkester inkluderer for anledningen instrumenter som oud, saz, tablas, cajon og diverse rammetrommer, og blir en musikalsk smeltedigel som representerer noe helt nytt i Trondheim Jazzorkesters allerede mangfoldige produksjon. Hele ti nasjonaliteter er representert i besetningen som består av Marianna Sangita Angeletaki Røe (vokal, perkusjon og komposisjon), Efrén Lopez (oud, hurdy gurdy, laouto, gitar og perkusjon), Ina Sagstuen (vokal, effekter og perkusjon), Risten Anine Gaup (vokal og joik), Mira Tiruchelvam (fløyter), Sissel Vera Pettersen (altsaxofon og vokal), Jonas Cambien (saxofon og synth), Inger Hannisdal (fiolin), Oluf Dimitri Røe (fiolin og vokal), Jovan Pavlovic (trekkspill), Joel Ring (cello og bass), Heida Karine Johannesdottir (tuba), Sanskriti Shrestra (tablas og perk), Martin Langlie (trommer) og David Solheim (lyd).

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev