Nyhet

Nattjazz-programmet komplett

Med Juliana Venter & Rolf-Erik Nystrøm og Beady Belle er hovedprogrammet på Nattjazz’ jubileumsutgave komplett.

Nattjazz feirer 50 år i 2022, og det skal markeres på festivalen som arrangeres i Bergen 27. mai – 5. juni. Det to siste navnene på hovedprogrammet er nå på plass, men Nattjazz lover fortsatt enkelte godbiter og overraskelser utover våren.

Beady Belle har selv et lite jubileum, i år er det 20 år siden hun platedebuterte på Jazzland. Det har blitt 12 soloplater siden, og samarbeid med musikere som Bugge Wesseltoft, Jon Eberson, Jarle Bernhoft og Joshua Redman. Onsdag 1. juni spiller hun på Nattjazz.

To av Norges mest særegne artister inviterer publikum inn i en vakker og vill verden på Nattjazz 4. juni. Som duo har Juliana Venter & Rolf-Erik Nystrøm turnert over hele verden, og alene hopper Juliana Venter, opprinnelig fra Sør-Afrika, uanstrengt mellom folkemusikk, klassisk og eksperimentell rock, blant annet i Poing og med Kringkastingsorkesteret. Rolf-Erik Nystrøm sjonglerer jazz, symfoniorkestre, folkemusikk og rockeband, blant annet med Oslofilharmonien og Nils Økland.

Andre Nattjazz-klare band er John Scofield Trio, Mike Stern / Bill Evans Band, Avishai Cohen Trio, Hedvig Mollestad, Eivind Aarset, I Like To Sleep, Les Amazones D’afrique, Karin Krog & The In-Between-Times, Mazur/Balke/Snekkestad Trio, Ingebrigt Håker Flaten (Exit) Knarr og Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra. Se hele Nattjazz-programmet her.

Førstkommende lørdag kommer det også et eget jubileumsbilag i Bergens Tidende. Der kan du lese mer om Nattjazz sin lange historie som en av Bergens viktigste kulturaktører gjennom hele 50 år.

Fra forsiden

Katarina Barruk & Elina Waage Mikalsen - MUNCH, 24. mars 2023

Vidtfavnende samisk møte

En fullsatt festsal på MUNCH fikk oppleve noe av det mest spennende som rører seg av samisk nåtidskunst. Nyansene som både Mikalsen og Barruk maler ut er prekære i et samfunnsklima stadig mer preget av polemikk og splittelse.

Nyhet

Vossa Jazz feirer 50 år

Vossa Jazz har satt sammen et mangefasettert program til feiringen av 50 år som festival, blant annet presenterer festivalen fire nye bestillingsverk. - God kok på Voss, forteller festivalsjef Trude Storheim, kun dager før jubileumsfestivalen braker løs.

Meld deg på vårt nyhetsbrev