Nyhet

Kongens fortjenstmedalje til Alterhaug og Inderberg

De to trønderske jazzbautaene Bjørn Alterhaug og John Pål Inderberg ble torsdag kveld tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Det var ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, som stod for tildeling av Kongens fortjenstmedalje til bassist Bjørn Alterhaug og saksofonist John Pål Inderberg under en seremoni torsdag 17. mars. Familie, venner og inviterte gjester fra NTNU, Trondheim kommune, Midtnorsk jazzsenter, Trondheim Jazzfestival og kulturlivet forøvrig, deltok for å hedre de to musikerne.

Kongens fortjenstmedalje deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid. Alterhaug og Inderberg er to fremragende musikere, komponister og arrangører som begge har hatt stor betydning for musikklivet i Trondheim og Midt-Norge. Alterhaug har drevet med forskning innen feltet og har også hatt stor innflytelse på talentutvikling i regionen. Inderberg er selve personifiseringen av den vellykkede metodikken på NTNU Jazzlinja, som har inspirert ca 400 tidligere studenter, som i sin tur har satt sitt preg på norsk og europeisk musikkliv.


Foto: Jens Westbye/BERRE

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev