Nyhet

Kongens fortjenstmedalje til Alterhaug og Inderberg

De to trønderske jazzbautaene Bjørn Alterhaug og John Pål Inderberg ble torsdag kveld tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Det var ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, som stod for tildeling av Kongens fortjenstmedalje til bassist Bjørn Alterhaug og saksofonist John Pål Inderberg under en seremoni torsdag 17. mars. Familie, venner og inviterte gjester fra NTNU, Trondheim kommune, Midtnorsk jazzsenter, Trondheim Jazzfestival og kulturlivet forøvrig, deltok for å hedre de to musikerne.

Kongens fortjenstmedalje deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid. Alterhaug og Inderberg er to fremragende musikere, komponister og arrangører som begge har hatt stor betydning for musikklivet i Trondheim og Midt-Norge. Alterhaug har drevet med forskning innen feltet og har også hatt stor innflytelse på talentutvikling i regionen. Inderberg er selve personifiseringen av den vellykkede metodikken på NTNU Jazzlinja, som har inspirert ca 400 tidligere studenter, som i sin tur har satt sitt preg på norsk og europeisk musikkliv.


Foto: Jens Westbye/BERRE

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Sigrid Aftret – inspirert av biletkunstnar Anna-Eva Bergman

Saksofonist og komponist Sigrid Aftret gav tidlegare i haust ut debutplata med bandet sitt Bêl som vart teke i mot med begeistra øyrer frå kritikarar og publikum. No er ho fersk i OJKOS, og tysdag 29.11 får vi høyre hennar første tolking av orkesteret. Vi ville høyre med Aftret om ho kunne fortelje om kva vi får høyre denne dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev