Nyhet

Dansbart på Kongsberg Jazzfestival

Musikerkollektivet Snarky Puppy og «beat scientist» Makaya McCraven er klare for Kongsberg Jazzfestival i juli.

Det blir fullt trøkk i Kongsberg når to av dagens hippeste jazznavn gjester festivalen i juli. Snarky Puppy er et mangfoldig musikerkollektiv bestående av musikere fra hele verden, og de fanger et stadig større publikum, på tvers av sjanger-, smaks-, og aldersgrenser. Bandet har 25 medlemmer i jevn rotasjon, der svart og hvit amerikansk musikk-kultur møtes, med innslag fra resten av verden. Torsdag 7. juli spiller de i Kongsberg Musikkteater.

– Dette bandet er en slags musikalsk tsunami, som treffer deg rett i danseskoene. Vi er så glade for å endelig ønske Snarky Puppy velkommen til Kongsberg Jazzfestival, sier festivalsjef Ragnhild Menes.

Lørdag 9. juli er det Makaya McCraven som inntar scenen på Energimølla for klubbkonsert på festivalens siste natt. Han har bakgrunn fra Chicagos vibrerende, kreative musikkmiljøer, har vokst opp med jazz og perfeksjonert evnene som rytmisk musiker siden ung alder

– Makaya McCraven er et navn vi er veldig glade for å presentere på Kongsberg Jazzfestival. Han er en utforskende musiker som smelter sammen impulser fra både hip hop og jazzen, han dykker ned i jazzhistorien og skaper musikk som høres både innovativ og fremtidsrettet ut. Og i tillegg så frir han både til et lyttende og et dansende publikum – hva mer kan man ønske?, avslutter Menes.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev